Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krep, tavuklu

Tavuklu Krep

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Krep



Malzemeler:
2 adet kemisiz but (her bohça için 1adet)
8-10 adet mantar
yarım kutu çiğ krema
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
krep için:
yarım litre süt
1 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
süslemek için:

krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri
tatlı kırmızı biber
yeşil biber
havuç
Yapılışı:
Butları ve mantarları kuşbaşı doğrayın, tereyağını teflon tavaya koyun ve kızdırın içine tavukları atın beyazlayana kadar kavurun
Mantarları ekleyin, tavuklar iyice pişene kadar soteleyin ve içine kremayı ekleyin 3-4 dakika kadar pişirerek ateşten alın
Krep malzemelerini derin bir kap içinde iyice çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin(tavaya aktarmak için ölçü olarak kepçe kullanabilirsiniz)
Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarın, borcama yeleştirilerek üzerine 1′er dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece fırında peynirler eriyene kadar fırınlayın
Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin ve kreplwrin üzerine serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.