![]() |
Tavuklu Krep |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu KrepMalzemeler: 2 adet kemisiz but (her bohça için 1adet) 8-10 adet mantar yarım kutu çiğ krema 2 yemek kaşığı tereyağı karabiber tuz krep için: yarım litre süt 1 adet yumurta 7-8 yemek kaşığı un 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ süslemek için: krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri tatlı kırmızı biber yeşil biber havuç Yapılışı: Butları ve mantarları kuşbaşı doğrayın, tereyağını teflon tavaya koyun ve kızdırın içine tavukları atın beyazlayana kadar kavurun ![]() Mantarları ekleyin, tavuklar iyice pişene kadar soteleyin ve içine kremayı ekleyin ![]() ![]() Krep malzemelerini derin bir kap içinde iyice çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin ![]() Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarın, borcama yeleştirilerek üzerine 1′er dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece fırında peynirler eriyene kadar fırınlayın ![]() Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin ve kreplwrin üzerine serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|