![]() |
Yufkadan Kolay Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkadan Kolay MantıMalzemeler: 4 adet yufka, 350gr ![]() 2 adet soğanın rendesi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber , yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için: 1 litre et suyu, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 500 gr ![]() 3-4 diş sarımsak, tuz Yapılışı: İç malzemesini hazırlamak için: Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberi, bir kabın içinde karıştırın ![]() Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin ![]() ![]() Sarımsaklı yoğurdu ayrı kabın içinde hazırlayın ![]() ![]() Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|