![]() |
Genel Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genel Pratik BilgilerAlüminyum Kaplar: Alüminyum kapların kararmasını, önlemek için kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın ![]() ![]() ![]() Çatal-Bıçaklar: Bulaşık makinesi çatal, bıçaklarınızı karartıyorsa, bunu önlemenin kolayı var ![]() ![]() ![]() ![]() Pırıl Pırıl Çaydanlık: Çok sevdiğiniz çaydanlığınız, zamanla mat bir görünüme bürünebilir ![]() ![]() ![]() Blender ve Çelik Tencereler: Mutfakların vazgeçilmez yardımcılarından blenderleri temizlemek epey yorucudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etiket İzi: Özellikle süs eşyalarında ve çeşitli mutfak aletlerinin üzerinde etiketler bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın Izgaraları: Fırında et kızarttığınız zaman, ızgaralar çok kirlenir ![]() ![]() ![]() Güzel Kokulu Mutfaklar: Bazen yemek kokularıyla sarılıp, nefes alınamayacak duruma gelen mutfağınızın güzel kokmasını ister misiniz? Bunun için, kalorifer üzerine koyduğunuz su dolu bir kabın içine birkaç damla güzel kokulu parfüm damlatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki Kötü Kokular Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız ![]() ![]() ![]() Işıl Işıl Kristaller: Kristal bardaklar yıkandıkça ışıltısını kaybeder ve mat bir görünüm kazanmaya başlar ![]() ![]() Kireç Lekelerine Kolay Çözüm: Eğer lavabonuzda çirkin kireç lekeleri oluşuyorsa, yarım limonla hızlı şekilde ovmayı deneyin ![]() ![]() ![]() ![]() En iyisi, bu kapların içine soyduğunuz patates kabuklarını koyup uzun süre kaynatmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Muşambaya Salça Damlarsa: Mutfağınızda yerde veya masanızın üzerine serili muşambaların üzerine salça damladıysa, çok kolay yöntemle bu lekeden kurtulabilirsiniz ![]() ![]() Pirinçlerin Işıltısı: Pirinç eşyalarınızı parlatmak için, temizleme suyuna birkaç damla limon damlatın ve bununla iyice ovuşturarak silin ![]() ![]() Kararmayan Vazolar: Eğer altın kaplamalı çelik vazonuzun zamanla mat bir görünüm aldığından yakınıyorsanız, saf alkole batırılmış bir pamukla silerek, eski parlaklığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz ![]() Tabaklardaki Minik Çatlaklar: Yemek takımınızdaki tabakların çatlaklar sebebiyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız, çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı Lekesi: Kumaşlardaki tereyağı lekeleri, sabunlu suda kaynatılarak çıkarılır ![]() ![]() ![]() Toprak Kaplar: Toprak kaplarınızın içinde patates kabuklarını kaynatarak, sararan kısımların eski görünümüne kavuşmalarını sağlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çay Lekesi: Çayla lekelenen bir kumaşı temizlemenin en iyi yolu, hiç vakit geçirmeden üzerine kaynar su dökmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Yumuşak Havlular: Eski havlularınızı yumuşatabilmek için, yıkadıktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin ![]() Beyaz Tül Perdeler: Beyaz tül perdeler, pencerede dura dura kararır, değil mi? Gerçi önceleri, yıkamayla bu siyahlık gider ama, daha sonraları bu kararmayı gidermek kolay olmaz ![]() ![]() Ütünüz Leke Bırakıyorsa: Ütü yaparken zaman zaman tabanı yapışır ya da leke tutar ![]() ![]() ![]() Uzun Ömürlü Mumlar: Mumlar, özellikle romantik yemeklerin vazgeçilmez unsurlarıdır ![]() ![]() ![]() Kapılar:Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün ![]() Buz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun ![]() ![]() ![]() Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin ![]() Dişlerinizi doğal temizleyin: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın ![]() ![]() Küçük yanıklar için: Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun ![]() ![]() Ağız kokusu için: Kahve çekirdeği çiğneyin ![]() Arı, sivri sinek sokmalarına karşı: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehir'i alır ve kaşınmayı şişmeyi önler ![]() Fermuarlar sıkışırsa: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın ![]() Gözlük camları: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz ![]() Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün ![]() ![]() ![]() Çiçekleriniz için: Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün ![]() Gülleriniz boyunlarını bükerse: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın ![]() Saksı çiçekleriniz için: Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs ![]() ![]() Akü Başları oksitlenirse: Cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz Fareleri kaçırmak için: Nane yağını bir karton parçasına sürün farelerin geldiği yere koyun ![]() Boya fırçaları sertleşmiş ise : Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz ![]() Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa: Asetonla silin Mangal ızgaranızı temizlemek zordur: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz ![]() Boya kokusunu gidermek için: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun ![]() Cam kırıklarını: Temizlersiniz fakat kıymıkları göremezsiniz bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir ![]() Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için: Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın ![]() Balıklı tava kokusu: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın ![]() Kesik Limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır ![]() Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz ![]() ![]() Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun ![]() ![]() Pastaların daha gevrek olması için (tatlı-tuzlu): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın ![]() Dereotunu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz ![]() Evinizde mayonez yaparken: Zeytinyağı yerine susam yağı kullanın ![]() ![]() Balık çorbası yaparken: Suyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın ![]() ![]() Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için: Pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin ![]() ![]() Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için: Izgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun ![]() Sosislerin patlamasını önlemek için: Fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır ![]() Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin ![]() Daha Yeşil Sebzeler: Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir ![]() ![]() Kararmayan Soğanlar: Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar ![]() Kızarmış Börek: Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz ![]() Domates'in Kabukları: Domates’in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin ![]() Tatlı Patlıcan: Patlıcanların acısını almak için, patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bir müddet bekletin ![]() ![]() Vitamini Kaybolmayan Salata: Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın ![]() ![]() Reçel Yaparken:Reçel yapacağınız meyveleri iyice yıkayıp kurulamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lezzetli Çikolata Sosu: Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar ![]() ![]() Kolay Soyulan Yumurtalar: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin ![]() ![]() Mantar Sote Pişirirken: Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz ![]() Pişmiş Yumurtayı Çiğ Yumurtadan Ayırmak: Pişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler ![]() Tavuk eti Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdun Faydaları: Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir ![]() ![]() ![]() Yeşil Sebzelerin Canlılığın Korunması: Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler ![]() ![]() ![]() Ekmeğin Küflenmesini Önlemek: Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir ![]() Yağlı tohumlar ve pekmez: Fındık, fıstık, üzüm, ceviz gibi kuru yemişler, tam birer enerji kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() »Ayakkabı almaya öğleden sonra, hatta aksama doğru gidin ![]() ![]() »Eti pişirme sekliniz ne olursa olsun, tuzunu piştikten sonra koymalısınız ![]() ![]() »Vazodaki çiçeklerinizin daha uzun dayanması için, vazonuza yağmur suyu koymayı deneyin; çünkü çiçekler kireçli suyu sevmezler ![]() »Ellerinize sinen çamaşır suyu kokusunu, ellerinizi sirkeyle ovuşturup sıcak suyla sabunlayarak giderebilirsiniz ![]() »Gözlük caminiz çizildiyse, birkaç damla sirke veya votkayla yıkayın ![]() ![]() »Çaktığınız çivinin pas tutmaması için, bunu kullanmadan önce bol tuzlu suya batırın ![]() »Fırında pişirdiğiniz et veya tavukların kurumaması için, fırına içi su dolu bir kap koyun ![]() »Çiçeklerinizi hava cereyanında bırakmayın, hava alması için balkona çıkarmayın ![]() »Çamaşır suyunu soğuk su ile karıştırarak kullanın ![]() ![]() »Banyo da aynanız, veya yağmurlu havada arabanızın camları'nı buharlaşıyor? Kuru bir beze birazcık sabun, veya şampuan sürerek silmeniz yeterli olacaktır ![]() »Beyaz çoraplar bir zaman sonra sararırlar ![]() ![]() »Fareler biberle nane kokusundan nefret ederler ![]() ![]() ![]() »Bal içine biraz tuz, atılıp yenilirse balgamı kurutur, yok eder ![]() »Meyan kökü ile incir, kaynatılıp içilirse vücuttaki balgamları söktürür ![]() »Kireçli sular tencere ve kaplarda zamanla iz bırakır ![]() ![]() »Ter kokusuyla mücadelenin en tesirli yolu su ve sabundur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() »Mutfağa, hatta odalara yemek kokusunun yayılmasının önüne pek geçilmez ![]() ![]() ![]() »Hamsi baliğinin sırtının rengi aslında yeşildir, Öldükten sonra sırt rengi mavileşir ![]() ![]() ![]() ![]() »Limonun yüzeyi ne kadar düzgün, pürüzsüz ve de iki sivri ucu ne kadar küçükse, o kadar sulu ve de lezzetlidir ![]() »Araba kullanırken, omuzlarınızı elinizden geldiğince rahat, gevsek tutun ![]() ![]() »Hastalıkların ilacı bal ![]() -Akıl ve fikre fevkalade kuvvet verir ![]() -Kanı temizler ![]() -Kalp çarpıntılarını önler ![]() -Mideye ferahlık verir ![]() ![]() -Kemik hastalığı için ket'i devadır ![]() -Karın ağrılarını keser ![]() -Yatağını ıslatan çocuklara bal yedirilirse, ıslatma kesilir ![]() »Kan yapmak için ![]() -Kara biberle kuru üzüm yemelidir ![]() -Üzüm pekmezine inek sütü ve badem karıştırarak içmelidir ![]() -Bulgur pilavını hoşafla yemelidir ![]() »Kesilmiş elma, armut vb ![]() ![]() ![]() »Sarımsak, mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından, kabızlık çekenler için faydalıdır ![]() »Soğan ve pırasa, idrar söktürücü bir sebzedir ![]() ![]() »Öğleden sonraları üzerinize bir tembellik çöktüğünde, limon kolonyası imdadınıza yetişecektir ![]() ![]() ![]() »Bütün gün SIKI ayakkabılar içinde hap solan ayaklarda koku meydana gelebilir ![]() ![]() ![]() »Paslanan dikiş iğnelerini temizlemek için, makine yağıyla nemlendirdiğiniz bir yün parçasına birkaç kere batırıp çıkarın ![]() ![]() ![]() »Paslanan anahtarlarınızı ancak zeytinyağı gaz karışımında temizleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() » Elektrik kesintisi veya arızası sırasında, tek bir mum ışığına kalırsanız, mumu ufak da olsa bir aynanın önüne koyuverin ![]() ![]() ![]() Az pismiş yumurta öldürüyor; Genellikle çiğ ve az pismiş yumurtalarda bulunan "Salmonella Entiridis PT 4" virüsü sindirim ya da dokunma yollarıyla insani ölüme götürüyor ![]() »Kahveniz bayatlamışsa, kullanmadan önce, KISIK ateşte hafif kavurun ![]() ![]() »Çekilmiş kahveye, küçük bir tutam tuz veya seker ilave ederseniz, kokusunun artmasını sağlarsınız ![]() »Kullandığınız kahvenin, saf olup olmadığını anlamak için, bir bardağın üçte ikisini su ile doldurun ![]() ![]() ![]() »Boya tutmayan yıpranmış ayakkabılarınızı, boyamadan önce soyulmuş çiğ patatesle ovun boya tutacaktır ![]() »Dikiş dikeceksiniz fakat bir türlü ipliği iğneye geçiremiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() »Ellerinizdeki sebze lekelerini, bir dilim çiğ patatesle ovarak giderebilirsiniz ![]() »Yanan şöminenin içerisine, kurutulmuş limon kabuğu atarsanız hoş kokacaktır ![]() »Taze balığı kızartmadan önce, üzerine limon suyu sürerseniz hem balığın kokusunu götürecektir, hem de balığın lezzetini artıracaktır ![]() »Salatada kullanacağınız soğanların acılığını almak için, soğanları ince ince doğrayın ve birkaç saat limon suyuna yatırın ![]() »Camlarınızı yıkarken, 1litre sıcak suya 2 yemek kasığı sirke karıştırın ve iç taraftan yukarıdan aşağı, diş taraftan ise soldan sağa yıkayın ![]() ![]() » Kek için, hangi çeşit kek yaparsanız yapın, kalıbı yağladıktan sonra içine ince dövülmüş badem serpin ![]() ![]() »Çikolatayı tanıyor muyuz? Çikolata hakkında çoğumuz bir şeyler biliriz; ama bunların bazıları doğru, bazıları yanlıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() »Çiçek soğanlarını ertesi yıla kadar saklamak istiyorsanız, bunları teker teker bir yumurta kutusunun yuvalarına yerleştirin ![]() ![]() »Izgarada pişireceğiniz ete biraz zeytinyağı sürerseniz, daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarsınız ![]() ![]() »Etinizi fırında pişirecekseniz, en azından bir saat önceden buzdolabından çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() »Kadife ve ipekli elbiselerinizi buharlı bir banyoya asın ![]() ![]() » Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın ![]() ![]() »Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin ![]() »Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz ![]() »Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır ![]() ![]() ![]() »Evinizde hayvan besliyorsanız ve bunların tüyleri koltuklarınıza, kanepelerinize bulaşıyorsa elinize yapışkan bir bant sarın ve tüylü olan yerlerde gezdirin ![]() » Yeni yıkanmış nemli halınızın üzerine mobilyalarınızı koymadan önce ayaklarının altına biraz alüminyum folyo koyun ![]() ![]() »Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun ![]() ![]() »Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() »Radyatörlerinizin arkasına alüminyum folyo yapıştırırsanız, sıcaklığın duvardan dışarı değil odanın içerisine yansımasını sağlamış olursunuz ![]() »Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun ![]() ![]() »Sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız günde iki kez 150 gr yağsız peynir tüketin ![]() ![]() şikayetleriniz artıyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın ![]() »Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün ![]() ![]() »Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir ![]() » Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız, bir dilim limon ile ovun ![]() ![]() »Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkartmak her zaman sorun olur ![]() ![]() »Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın ![]() ![]() »Cevizle dost olun ![]() ![]() ![]() ![]() »Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın ![]() ![]() ![]() » Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() »Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin ![]() ![]() »Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun ![]() »Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun ![]() »Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin ![]() ![]() » Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun ![]() ![]() » Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın ![]() ![]() ![]() »Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin ![]() »Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz ![]() ![]() ![]() »Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() » Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz ![]() ![]() »Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin Bisküvileriniz yumuşamışsa birkaç dakika fırınlayın ![]() »Elbisenize sakız yapışırsa, naylon torbanın içerisinde buzluğa koyun ![]() ![]() ![]() »Halıya sakız yapışırsa üzerinde buz torbası gezdirin ![]() »Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun ![]() ![]() »Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin ![]() ![]() »Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin ![]() ![]() »Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin ![]() »Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine bir kaç delik açın ![]() ![]() »Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın ![]() » Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke ya da limon ve tuz ile ovun Ahşap eşyalarınızı temizlemek için sirke ve zeytinyağı (bir kaç damla)karışımı hazırlayın ![]() ![]() ![]() »Elbisenize sakız yapışırsa, naylon torbanın içerisinde buzluğa koyun ![]() ![]() ![]() »Halıya sakız yapışırsa üzerinde buz torbası gezdirin ![]() »Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun ![]() ![]() »Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin Yumuşadığını göreceksiniz ![]() »Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin ![]() ![]() » Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin ![]() ![]() » Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine bir kaç delik açın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|