Danimarka Usulü Mantar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Danimarka Usulü Mantar ÇorbasıMalzemeler: 250 gr mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı un 4 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 125 gr (1/2 su bardağı) krema Yapılışı: Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Ateşi kısıp mantarları 10 dakika, arasıra karıştırarak sote ediniz![]() Ateşi yükseltip unu ekleyiniz Sürekli karıştırarak et suyunu katıp kaynatınız Ateşi kısıp 10 dakika, ağır ateşte pişiriniz![]() Tuz, maydanoz ve kremayı ekleyiniz Tencereyi ateşten indirip çorbayı ısıtılmış çorba kasesine boşaltıp servis ediniz
|
|
|
|