Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akşehir, çorbası, yoğurtlu

Yoğurtlu Akşehir Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Akşehir Çorbası



Malzemeler
1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
8-9 su bardağı su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
Terbiyesi için;
500 gr yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un
Ayrıca;
25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı
Nohut ve buğdayı iyice yıkayıp süzüp 6 su bardağı suyla bir gece önceden ıslatın
Yumuşayıp şişmiş olan buğday ve nohudu ertesi gün yıkayıp tekrar süzün Üzerine 8-9 su bardağı su ekleyip haşlayın (düdüklü tencere kullanmanızı öneririm) İyice yumuşayan nohut ve buğdayı ocaktan alın
Terbiyeyi hazırlamak için; yoğurt tuz yumurta ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın Karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın
Çorbayı tekrar orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alarak tuzunu kontrol edin
Yağı küçük bir tavada kızdırıp nane ve kırmızı biberi ekleyin 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın Biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.