![]() |
Osmanlı Mehir Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Mehir ÇorbasıMalzemeler: (6 kişilik) 6 su bardağı ayran 2 su bardağı aşurelik buğday (döğme) 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı nane 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı mısır pul biber ![]() Yapılışı: Döğme, nohut, kuru fasulye ve mısırı akşamdan suda ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu sofrasını, sımsıcak bir tas çorba olmaksızın düşünmek mümkün mü? Mehir, ya da bir diğer deyişle lebeniye çorbası Güneydoğu Anadolu’da yaşayan çeşitli toplulukların, özellikle de Kürtlerin konuklarına ikram ettikleri geleneksel bir bayram yemeği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|