![]() |
Osmanlı Kavata Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Kavata ÇorbasıMalzemeler (8 porsiyon için) Yeşil ham domates 1kg ![]() Buğday unu (2 su bardağı) 240 gr ![]() Süt (2 su bardağı) 450 gr ![]() Et suyu (4 su bardağı) Tereyağı ( 2 çorba kaşığı) 80 gr ![]() Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr ![]() Dolmalık biber 1 adet Dere otu ¼ demet Domates ve biberi kaynar suya atın ![]() ![]() ![]() Domatesleri küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Biberi doğrayıp tencereye alın ![]() ![]() Un ve sütü pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Çorbayı ateşten alın ![]() ![]() Melce üt'tabbahin (basılı ilk Türk yemek kitabı) Mehmet Kamil 1844 |
![]() |
![]() |
|