Osmanlı Kavata Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Kavata ÇorbasıMalzemeler (8 porsiyon için) Yeşil ham domates 1kg ![]() Buğday unu (2 su bardağı) 240 gr ![]() Süt (2 su bardağı) 450 gr ![]() Et suyu (4 su bardağı) Tereyağı ( 2 çorba kaşığı) 80 gr ![]() Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr ![]() Dolmalık biber 1 adet Dere otu ¼ demet Domates ve biberi kaynar suya atın Birkaç dakika sonra domatesleri kevgirle alın Biberi dış kabuğu kolayca soyulacak kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin![]() Domatesleri küp şeklinde doğrayın Tencerede eritilmiş tereyağına domatesleri ekleyip orta ateşte eritinceye kadar karıştırın Pişen domatesi tel süzgeçten geçirip çorbayı pişireceğiniz kaba koyun![]() Biberi doğrayıp tencereye alın Üstüne et suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın![]() Un ve sütü pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın Ezerek tel süzgeçten geçirin ve azar azar kaynayan çorbaya ilave edin Tuzunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kaynatın![]() Çorbayı ateşten alın Tavada az miktar tereyağı ile dere otunu sote edip üstüne dökün![]() Melce üt'tabbahin (basılı ilk Türk yemek kitabı) Mehmet Kamil 1844 |
|
|
|