Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, ezogelin, osmanlı, yapılışı

Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı



1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
Pulbiber
Nane
Tuz

Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın Derin bir tencereye alıp 8 su bardağı su ekleyin Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve bulguru yıkayıp mercimeğe ilave edin Tuz ekleyip 15 dakika pişirin Pirinç ve bulgur yumuşayınca ateşten alın
2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin, tel şehriyeyi ufalayıp margarine ekleyin Unu ilave edip pembeleştirin Salçayı ekleyip kavurun Biraz su ekleyip akıcı hale gelinceye kadar karıştırın Etsuyunu ve mercimekli karışımı tencereye alın 8-10 dakika daha pişirin
Kalan margarini küçük bir tavada eritin Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun Çorbaya ekleyip karıştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.