Sebzeli Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli PiliçSebzeli Piliç Sebzeli Piliç Tarifi - Sebzeli Piliç Yapılışı - Sebzeli Piliç Nasıl Yapılır - Sebzeli Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 6 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 25 gr tereyağı 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 3 adet sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı un 400 gr domates (kabukları temizlenmiş, çekirdekleri çıkarılmış, küçük küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı domates salçası 850 ml sebze suyu 450 gr taze patates (iri doğranmış) 350 gr baby mısır 200 gr kiraz domates 2 çorba kaşığı taze nane (iri doğranmış) Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tereyağı ve zeytinyağını birlikte ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler altın rengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak pişirin Etleri tavadan alıp, sıcak tutun![]() Aynı tavaya soğan, pul kırmızıbiber ve sarmısağı koyun Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek unu serpip, yedirin Karıştırmaya ara vermeden domates, domates salçası, sebze suyu ve patatesleri ilave edin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve 10 dak pişirin![]() Etleri, baby mısır ve kiraz domatesleri ekleyin Tuz ve karabiber serpip, 10- dak daha pişirin![]() Üzerine nane serperek servis yapın
|
|
|
|