![]() |
Patatesli Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli PiliçPatatesli Piliç Patatesli Piliç Tarifi - Patatesli Piliç Yapılışı - Patatesli Piliç Nasıl Yapılır - Patatesli Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile 2 adet yumurta 3 adet orta boy patates (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 6 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz (arzu edilen miktarda) Bir adet yumurtayı çırpın ![]() ![]() Etleri iki strecin arasına yerleştirip, döverek çok hafif inceltin ![]() Kalan yumurtayı çırpın ![]() Etleri sırasıyla una ve yumurtaya bulayın ![]() Yağı ısıtıp, etlerin her iki yüzünü 3`er dak ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzerleri pembeleşinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak ![]() ![]() Arzu ederseniz sebze veya salata ile birlikte servis yapın |
![]() |
![]() |
|