Cevizli Ev Baklavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ev Baklavası![]() Cevizli ev baklavası malzemeleri 6 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı su 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pirinç unu 250 gr tereyağı 350 gr çekilmiş ceviz Şerbet için: 5 su bardağı tozşeker 3 5 su bardağı suYarım limonun suyu Cevizli ev baklavası hazırlanışı Cevizli ev baklavası: Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin ![]() Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın ![]() Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın ![]() Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin ![]() Fırın tepsisini yağlayın Tereyağını eritip ılınmaya bırakın ![]() Birinci grup yufkayı tepsiye yayın ![]() Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin ![]() İkinci grup yufkayı üzerine yayın Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka grubunu yayın ![]() Dikdörtgen dilimler halinde kesin ![]() Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin ![]() Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın ![]() Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın ![]() Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti ateşten alın Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek dökün ![]() Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin Dilimler halinde servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|