Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Ezmeli Vişneli ŞtrudelBadem Ezmeli Vişneli Ştrudel Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel Tarifi - Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel Nasıl Yapılır - Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel Malzemeleri Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel 16 dilim için; MALZEME Ştrudel hamuru: 250 g un, 1 tutam tuz, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, üstüne sürmek için 25 g tereyağı, içi: 200 g badem ezmesi, 150 g krema, 650 g vişne, 600 g kiraz, 6 kedi dili, pudra şekeri 1 Unu tuz, 1 çay bardağı ılık su, yumurta ve sıvı yağ ile yoğurun Hamuru top haline getirin, folyoya sarın ve oda ısısında 30 dakika bekletin![]() 2 Badem ezmesini krema ile karıştırın Kiraz ve vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartın, kedidillerini ezin![]() 3 Büyük bir mutfak havlusuna un serpiştirin, hamuru bu havlunun üstünde incecik açın (60 x 40 cm) Hamur çok ince, neredeyse transparan olmalı![]() 4 Badem ezmeli karışımı hamurun üstüne sürün, kirazları döşeyin, kenarlarını 5 cm eninde boş bırakın Ezilmiş bisküvileri serpiştirin![]() 5 Hamurun kenarlarını kirazların üstüne katlayın Havlunun yardımı ile hamuru rulo haline getirin![]() 6 Fırın tepsisini yağlayın Ştrudeli tepsiye koyun Tereyağını eritin, yarısını ştrudelin üstüne sürün Fırını 200 derecede ısıtın ve ştrudeli 40-45 dakika pişirin Pişme süresinin yarısından sonra ştrudeli çıkarın ve kalan tereyağını sürün![]() 7 Ştrudeli fırından çıkarın, pudra şekeri serpin![]() |
|
|
|