![]() |
Kabaklı Gözleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı GözlemeKabaklı Gözleme Kabaklı Gözleme Tarifi - Kabaklı Gözleme Yapılışı - Kabaklı Gözleme Nasıl Yapılır - Kabaklı Gözleme Malzemeleri Malzeme - Hamuru için: - 1 Su bardağı un - 1 buçuk su bardağı süt - 1 adet yumurta - 1 yemek kaşığı Sana Kase - 1 tatlı kaşığı Tuz - 1 paket Kabartma tozu - Harcı: - 2 adet kabak - 3 adet Taze soğan - 2 yemek Sana Crème Bonjour (erimiş) - Yarım demet dereotu - 1 tatlı kaşığı Kuru nane - 1 tatlı kaşığı Kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Kızartmak için: - Sıvı Sana Hazırlanışı Kabakların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz ![]() Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız ![]() Dereotunu ince ince kıyınız ![]() Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp,içine rendelenmiş kabağı, kıyılmış dereotunu, kuru naneyi, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi koyup, kabaklar kavrulurken bıraktıkları suyu çekinceye kadar 10-15 dakika kavurunuz ![]() Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alınız ![]() Harç soğurken, derin bir kâsede yumurtaları,unu,kabartma tozunu, tuzu, erimiş - soğumuş Sana Kase, sütü koyup bir mikser veya çırpıcı yardımı ile boza kıvamına gelene kadar karıştırınız ![]() En son olarak içine soğuttuğunuz harcı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız ![]() Yayvan bir tavaya az sıvı Sana'yı koyup, yağı - tavaya kâğıt bir peçete ile fazlasını aldıktan sonra kızdırınız ![]() Kabaklı hamuru kâseden bir kepçe yardımı ile alıp, istediğiniz büyüklükte tavaya döküp, her iki tarafı iyice kızarana kadar pişiriniz ![]() Kabaklı gözlemeleri sıcak olarak servis ediniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|