Yeşil Mercimekli Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Mercimekli BörekYeşil Mercimekli Börek Yeşil Mercimekli Börek Tarifi - Yeşil Mercimekli Börek Nasıl Yapılır - Yeşil Mercimekli Börek Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Kilogram Yufka * 1 Su Bardağı Süt * Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ * 1 Adet Yumurta Sarısı İçi İçin * Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ * Yarım Demet Maydanoz * 1 Çay Kaşığı Karabiber * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber * 2 Çay Kaşığı Tuz * 1 Yemek Kaşığı Salça * 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) * 2 Su Bardağı Yeşil Mercimek Yeşil Mercimekli Börek Nasıl Yapılır? 1 Böreğin içini hazırlamak için, yeşil mercimeği küçük bir tencerede, diri kalacak şekilde haşlayıp süzülmesi için süzgeçe alın ve bir kenarda bekletin![]() 2 Tavaya, yarım çay bardağı sıvı yağı koyun Üzerine, yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurun Salça ve tuzu ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha kavurup, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve haşlanmış mercimeği ilave edip karıştırın![]() 3 Yufkaların aralarına sürmek için, 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvıo yağı bir kasede iyice karıştırın![]() 4 Yufkalardan bir adedini alıp temiz bir zemine serin Üzerine, süt ve sıvı yağ karışımından, her tarafına gelecek şekilde serpin Yufkanın kenarlarındaki yuvarlaklıkları içe doğru katlayarak, yaklaşık olarak 20 cm olacak şekilde kare oluşturun Üzerine tekrar sütlü karışımdan serperek, kare yufkayı dörde eşit parçaya bölün Bu şekilde dört adet 10 santimetrelik kare elde etmiş olacaksınız![]() 5 Küçük kare şeklindeki yufkaların ortasına 2 yemek kaşığı kadar hazırladığınız mercimekli harçtan koyup, çapraz uçlarını birbirinin üzerne getirerek kare şeklinde katlayın Katlanmış kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin![]() 6 Yufkaların tamamı bitene kadar bu işlemi uygulayın Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|