Kömbe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kömbe TarifiKömbe Tarifi Malatya Usulü Kömbe Tarifi - Kömbe Nasıl Yapılır - Kömber Tarifi Hakkında Açıklama : Malzemeler : 1/2 ekmek mayası veya 1/2 kibrit kutusu kadar pak maya 1/2 kg kuşbaşı et3-4 yemek kaşığı tereyağı Tuz - susam -1-1,5 kg unKaç Kişilik 4 Süre 40-50 dk Zorluk Derecesi: Normal Kullanılan Malzemeler: Malzemeler : 1/2 ekmek mayası veya 1/2 kibrit kutusu kadar pak maya 1/2 kg kuşbaşı et3-4 yemek kaşığı tereyağı Tuz - susam -1-1,5 kg unHazırlık Tarifin Hazırlanışı yemeğinin hazırlanışı: Kuşbaşı et küçük parçalara ayrılır, yıkanır Bir tencerede ateş üzerine koyulur Kendi bıraktığı suyu çekince 2 kaşık yağ ilâve edilip, iyice kavrularak pişirilir Diğer taraftan geniş bir tepsiye un elenerek ortası havuz gibi açılır Ortasına maya, kenarlarına tuz serpilir Ilık su ilâvesi ile yumuşak bir hamur yapılır Üzerine nemli bez örtülerek mayalandırılır, (yarım saat) Mayalanan hamur iki parçaya ayrılır Hamur parçalarından biri yağlanmış tepsiye açılarak ya da elle yayılarak yerleştirilir Arasına kavrulmuş et yayılır Diğer hamur parçası üzerine kapatılır Hamurun üzeri kalan yağla yağlanır, susam dökülerek fırında pişirilir Dilimlenerek servise alınır![]() Not: Tereyağında kavrulmuş et yerine çökelekli, peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı harçta kullanılabilir Ne kul*lanılmışsa onun ismini alır Patatesli kömbe gibi![]() |
|
|
|