Sarıyer Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarıyer BöreğiSarıyer Böreği Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi - Sarıyer Böreği Yapılışı 500 gr un 15 gr tuz 1 tatlı kaşığı sirke 250 gr tereyağı (hamuru açmak için) 200 gr su 250 gr kıyma 2 kuru soğan 50 gr kuş üzümü 50 gr çam fıstığı 15 gr tuz 15 gr karabiber 70 gr tereyağı ¼ demet ince kıyılmış maydanoz Kıyma Harcı içi Hazırlanışı: Kuru soğanlar ince doğranır, tencerede tereyağı eritilip fıstık ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Kıyma ilave edilip arada karıştırılır Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Islanmış kuş üzümü, tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır Soğuyunca ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır![]() Un elekten elenip karıştırma kabına alınır Tuz, sirke ve su ilave edilip yumuşak olacak şekilde yoğrulur İki eşit parçaya bölünüp üzerine 250 gr tereyağı el yardımı ile bastırılarak yedirilir 30 dakika bekletilip el yardımı ile tezgâh üzerinde yufka inceliğinde açılır Açılan hamura kavrulmuş kıyma harcından şerit halinde koyulur Rulo şeklinde sarılır İstenilen şekil verilip yağlanmış fırın tepsisine alınır![]() 175 derecede 45 dakika pişirilir Sıcak olarak servis edilir![]() |
|
|
|