Mişoriz (Büryan) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mişoriz (Büryan)Mişoriz (Büryan) Mişoriz (Büryan) ![]() Arnavutlar arasında bayram sabahlarının vazgeçilmez yemeği Miş me oriz=Anlamı pirinç ile et veya büryan olarak da bilinir malzemeler: kişi sayısı kadar tavuk eti parçası but olabilir (isteğe göre tavuk veya kırmızı et; kuzu, koyun veya oğlak kullanılabilir): bir baş kuru soğan :zeytin yağı gereken kadar : pirinç kaç kişilik olacak kadarsa kararı yapan bilir ![]() tavuklar önceden kayanatılır suyu kullanılır Pirince normal su kullanılmaz![]() yapılışı zeytin yağı konur kuru soğan doğranır ince bicimde pembeleşinceye kadar zeytin yağında kızarır sonra pirinç dökülür![]() tavuk suyu pirincin üzerine eklenir sonra üzerine etler eklenir vede pişmeye bırakılır suyunu çekinceye kadar bir ara çıkarılır ve kuru nane ekilir, bir 5-10 dak daha fırında piştikten sonra afiyetle yenilir
|
|
|
|