![]() |
Mantar Soslu Tortellini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Soslu TortelliniMantar Soslu Tortellini Mantar Soslu Tortellini Click this bar to view the full image ![]() ![]() Malzemeler: * Bir avuç doğranmış dereotu * 4 adet taze soğan * Bir çimdik muskat (küçük hindistan cevizi rendesi) * 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ * Tuz ve Karabiber * 1 paket hazır tortellini (ricotto peynirli, ıspanaklı) * 12 adet mantar * 1 paket hazır süt kreması (200 ml’lik kutu) Hazırlanması: * Tortelliniyi bol tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın (12 dakika) ![]() * Bir tavada, doğranmış yeşil soğanları 2 yemek kaşığı yağla yumuşayana kadar kızartın ![]() * Dilim dilim doğranmış mantarları ekleyip, 5 dakika kadar çevire çevire pişirin ![]() * Kremayı, muskatı, dereotunu, tuzu ve biberi ekleyin ![]() * Sosu mantarlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 8-10 dakika) ![]() * Haşlanmış torteliniyi süzdürüp sos tenceresine dökün ve alt üst edip, makarna sosu çekene kadar ateşin üzerinde tutun (yaklaşık 5-6 dakika) ![]() * Tortellini servise hazırdır haldedir ![]() |
![]() |
![]() |
|