Zeytinyağlı Türlü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı TürlüZeytinyağlı Türlü patlıcan sivribiber![]() Patetes Su Kızartmak için Sıvıyağ Sosu için 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 4 Adet domates 3 Diş Sarımsak 1 Çay bardağı tozşeker tuzHazırlanışı Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun Ayıklanmış taze fasulyeyi ileve edip kavurmaya devam edin Su tozşeker ve barbunyayı ekleyin Taze fasulye ve barbunya diri kalacak şekilde kısık ateşte pişirin Diğer tarafta küp doğranmış havuş patlıcan sivribiber ve patatesi ayrı ayrı kızgın sıvıyağda kızartın Taze fasulyeli karışımın içine kızartılmış sebzeleri ilave edip kaşık değdirmeden tencereye sallayarak sebzeleri harmanlayın ve servis tabağına alın Sos için zeytinyağında rendelenmiş domates ince kıyılmış sarımsak tozşeker ve tuzu pişirin Türlünün üzerine gezdirip ister sıcak ister soğuk olarak servis yapın![]() |
|
|
|