Zeytinyağlı Patlıcan Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Patlıcan DolmasıZeytinyağlı Patlıcan Dolması Zeytinyağlı Patlıcan Dolması ![]() Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Malzemeler:
Kabak dolması gibi içlerini oyun Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın [*]Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun Domatesleri ekleyin Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın [*]Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)[*]200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin Ilık veya soğuk servis yapın
|
|
|
|