Arap dolması tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap dolması tarifiArap dolması tarifi Arap dolması tarifi ![]() MALZEMELER: 2 su bardağı pirinç 300 gram çok küçük doğranmış kuşbaşı yada orta yağlı kıyma 2 tane kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası Kuru biber ve patlıcan Maydanoz Tuz Karabiber Acuka(çemenli baharat karışımı) Kırmızıtozbiber Sıvıyağ YAPILIŞI:Kuru biber ve patlıcanları haşlayıp soğuk suda suyunu değiştirerek bir iki saat bekletelim sonra süzgece alıp suyunu süzelim ![]() ![]() Bu arada dolmanın içini hazırlayalım Soğanı ve maydanozu doğrayalım İçine yıkanmış pirinç,kıyma ya da çok minik doğranmış(zırhda doğranmış) kuşbaşı et,salçalar,tuz,baharat ve sıvıyağda ekleyip karıştıralım Kuru biber ve patlıcanların içine dolduralım Tencereye dizelim üstüne bir tabak kapatalım Kaynamış suyunuda ilave edip kısık ateşte pişirelim![]() ![]()
|
|
|
|