Petibör Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Petibör PastaPetibör Pasta Petibör Pasta ![]() Petibör Pasta Malzemeler: 1 paket sade petibör bisküvi 1 paket kakolu petibör bisküvi 1 paket çikolatalı puding 3,5 su bardağı süt Çikolatalı sos için: 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 2 yumurtanın sarısı 3-4 yemek kaşığı kakao Yarım paket vanilya 2,5 su bardağı süt Süslemek için: Taze yada dondurulmuş meyve Yapılışı: Pudingi 3,5 su bardağı süt ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin Kare bir borcama önce bisküvilerin tabanlarının ıslanınca yapışmaması için pudra şekerini serpin Üzerine 1 sıra sade petibör dizin ve pudingden biraz dökün , tüm bisküvi katına yayın Her kata aynı işlemi uygulayarak 2 kat sade, 2 kat kakaolu şeklinde tüm bisküviler bitene kadar devamedin Son kalan pudingi büsküilerin üzerine düzgüce yayın ve borcamı streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın![]() Çikolatalı sos yapılışı: Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve aynı pastacı kreması gibi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın ![]() Servis yapmadan hemen önce, üzerine süzgeçle türk kahvesi serpin ve çikolatı sos dökün ve meyveler ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|