![]() |
Cevizli Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli BaklavaCevizli Baklava Cevizli Baklava ![]() Malzemeler 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı su 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pirinç unu 250 gr tereyağı 350 gr çekilmiş ceviz Şerbet için: 5 su bardağı tozşeker 3 ![]() Yarım limonun suyu Hazırlanışı 1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın ![]() ![]() ![]() 2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın ![]() ![]() ![]() 3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın ![]() ![]() 4 Fırın tepsisini yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin ![]() ![]() 6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() -ŞEFTEN: Baklavaya dair * Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır ![]() * Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor ![]() * Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli ![]() * İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz ![]() * Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|