Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, cevizli

Cevizli Baklava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Baklava



Cevizli Baklava

Cevizli Baklava


Malzemeler

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 çay bardağı su

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pirinç unu

250 gr tereyağı

350 gr çekilmiş ceviz

Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker

35 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin

2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın

3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin

4 Fırın tepsisini yağlayın Tereyağını eritip ılınmaya bırakın Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin İkinci gurup yufkayı üzerine yayın Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın Baklava şeklinde dilimleyin Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin

5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın

6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin


-ŞEFTEN:
Baklavaya dair

* Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır
* Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor
* Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli
* İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz
* Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı Yediğinizde ağzınızda erimeli

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.