![]() |
Sultan Muhallebisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultan MuhallebisiSultan Muhallebisi Sultan Muhallebisi 250 gr toz şeker SuLtan muhaLLebisi 1 lt süt 1 ½ su bardağı nişasta 1 su bardağı su 4 adet çam sakızı 1 su bardağı kıyılmış fıstık Bir tencereye sütü koyup şekeri ekleyin Çam sakızlarını ince ince kıyın süte ekleyin ve karıştırın Ateşe koyup kaynamağa bırakın Bu arada bir başka kaptan nişastayı 1 bardak soğuk su ile çırparak karıştırın Topaklanmamasına dikkat edin Jaynayan süte fıstıkları ilave edin Nişastayı yavaş yavaş karıştırarak süte ilave edin 2-3 dakika kaynatmağa devam edin ve ateşi kapatın Tatlıyı yayvan bir borcama koyup soğumaya bırakın Soğuyunca dilediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın Üzerini ve tabağın kenarlarını vişne sos ve fıstık ile süsleyerek soğuk olarak servise sunun NOT : Çok hafif leziz ve dekoratif bir tatlıdır |
![]() |
![]() |
|