![]() |
Tonbalığı Soslu Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tonbalığı Soslu HindiTonbalığı Soslu Hindi 750 g hindi göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı bir tutam tuz 12,5 cl ![]() 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış; süsleme için) Tonbalığı sosu: 100 g konserve tonbalığı (süzdürülmüş) 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 5 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 tatlı kaşığı kapari (süzdürülmüş) Zeytinyağı ve ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağları ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, tonbalığı parçalarını ve tavada kalan tavuk (ya da hindi) suyunu blendıra koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyan sosu buzdolabından alıp, 6 düz tabağa bölüştürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|