![]() |
Erişte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişte Tarifi![]() Ev yapımı erişte malzemeleri 5 yumurta 2 su bardağı su Tuz Aldığı kadar un Ev yapımı erişte: Yumurta, su ve tuzu geniş bir kasede çırpın ![]() Unu azar azar ekleyip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edin ![]() Hamuru bezelere ayırıp üzerini örtün ve 30 dakika dinlendirin ![]() Her bir bezeyi unlanmış tezgahta yufka şeklinde açın ve kuruması için bekletin ![]() Hamuru ince ince kesin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızartın ![]() Fırından çıkartıp soğutun ![]() Kavanoza doldurarak serin ve kuru bir yerde muhafaza edin ![]() |
![]() |
![]() |
|