![]() |
Sebzeli Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Pilav TarifiSebzeli Pilav Tarifi Malzemeleri 1,5 su bardağı pirinç 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan 2 havuç 2 pırasa Çeyrek beyaz lahana 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı soya sosu Karabiber Tuz Sebzeli Pilav Tarifi Hazırlanışı Pirinci yıkayıp süzün ![]() Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin ![]() Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın ![]() Lahanayı ince şeritler halinde kıyın ![]() Maydanozu soyup kıyın ![]() Soğanı soyup küçük küçük doğrayın ![]() Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin ![]() Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin ![]() Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın ![]() Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin ![]() Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin ![]() Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|