Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adapazarı, budu, kuzu, usulü

Adapazarı Usulü Kuzu Budu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adapazarı Usulü Kuzu Budu



Adapazarı Usulü Kuzu Budu (Sakarya) Tarifi


Malzemeler
1 büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
100 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm
125 gr tavuk ciğeri
1/2 çorba kaşığı yenibahar
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kimyon
1 su bardağı haşlanmış pirinç
3 kg’lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılıp, fazla yağları ayıklanmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1+1/4 su bardağı tavuk suyu
Harcı
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
Hazırlanışı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız
Harcı hazırlamak için tereyağı, orta ateşte, büyük bir tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve kuru üzümleri, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz Delikli kepçeyle, tavadakileri alıp, orta boy bir kasede soğumaya bırakınız Tavuk ciğerlerini tavaya koyup sık sık karıştırarak 6-7 dakika kavurunuz Delikli kepçeyle ciğerleri çıkarıp, kesme tahtasına koyunuz Keskin bir bıçakla ciğerleri elden geldiğince ince kıyınız
Ciğerleri, kasedeki soğanlı karışıma katıp yenibahar, karabiber, kimyon ve haşlanmış pirinci ekleyiniz Tahta kaşıkla iyice karıştırarak, bir kenarda soğumaya bırakınız Kemikleri çıkarılmış kuzu budunu, yağlı kısmı alta gelecek biçimde kesme tahtasına yayınız Ciğer-pirinç karışımmı etin üstüne boşaltıp tuz ve biberi serpiniz Eti sıkıca sarıp, 2,5 cm arayla bağlayınız Kuzu budunu büyük bir tencereye koyup, tereyağı küçük küçük parçalar halinde üstüne serpiştiriniz Tencereyi fırının orta katına sürüp, eti arasıra suyundan alıp üstüne gezdirerek 2 saat, bıçağın sivri ucu ete batırıldığında açık pembe su akana kadar pişiriniz Tencereyi fırından çıkarıp, eti kesme tahtasına koyarak dilim dilim keserek, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz Tencerede 1 çorba kaşığı yağ bırakıp kalanını dökünüz Tencereyi orta ateşe oturtup, unu ekleyiniz Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş domates salçası, kurmızıbiber ve tavuk suyunu katıp kaynattıktan sonra, 1 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sosu tadarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber atınız Sosu etin üstüne döküp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.