![]() |
Patlıcanlı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı BörekPatlıcanlı Börek 6 kişilik tariftir ![]() Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri 5 adet yufka 4 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet sivriber 1 fincan sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça(istenirse) 2 adet kuru soğan Tuz Üzeri ve ara katlar için; Yarım pk ![]() Yarım çay bardağı su Susam,çörekotu Patlıcanlı Börek Tarifi Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Tencereye bir fincan sıvıyağı ekleyip ince doğranmış kuru soğan biber ve salçayı ilave ederek soteleyelim ![]() Küp doğranmış domates ,patlıcan ve tuzu da tencereye alarak iyice pişirelim ![]() Soğumaya bırakalım ![]() Her bir yufkaya erimiş margarin ve su karışımını sürelim ![]() ![]() ![]() Kare yufkayı 4’e bölelim ![]() ![]() Kenarlarını ortaya doğru(bohça gibi) katlayalım ![]() Fırın tepsisine katlanan kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim ![]() Üzerlerine kalan margarin ve su karışımını sürelim ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim ![]() |
![]() |
![]() |
|