![]() |
Nedir Hayat ? |
![]() |
![]() |
#1 |
RaHaTSiZ
|
![]() Nedir Hayat ?![]() Hayat nedir? Bir parça kan pıhtısı mı? Yoksa küçücük bir hücre mi? Boş bir kovalamaca mı? Yelkovanla akrebin sürekli kısır bir daire içinde dönmesi mi hayat? Ana karnında yaşadığın rüya alemi mi? İşkencelerle dolu boş bir sahne mi? Her geçen gün daha da kötüleşen kanser mi? Hiç söylenmemesi gereken ama yine de söylenen o acı kelimeler mi? Nedir hayat? Güneşin her gün belli bir yerden doğması ve belli bir yerde batması mı? Umursamaz bir tavır mı? Gökyüzüne kafanı kaldırıp baktığında duyduğun o müzik mi? Boş mu değil mi? Ne olduğunu bir türlü çözemediğin anlamsız bir rüya mı hayat? Neye bağlı hayat? Sevgilinin elini tutarken elinin ister istemez utandığın için terlemesine mi bağlı? Ya da onun sana bakarken gözlerinin seni seviyorum diye bağırmasına mı bağlı hayat? Seni hayata bağlayan nedir? Ana karnından çıkarken seni annene bağlayan o kordon mu seni asıl hayata bağlayan? Asla gerçekleşmeyecek bir hayalin umutsuzca peşinden koşmak mı? Ve yine o gerçekleşmeyecek hayalin gittikçe senden uzaklaştığını, ne kadar koşarsan koş asla ona yetişemeyeceğini bildiğin için gözlerinde her gece beliren göz yaşları, boğazında büyüyen, bir türlü atamadığın çığlıklar mı? Yoksa bunlar seni hayata bağlayacağı yerde seni hayattan uzaklaştırıyor mu? Yoksa senin hayatla bağlantın aslında başından beri koca bir hiçlik mi? Ve eğer bunu kabul edersen seni yatıracakları akıl hastanesinin o beyaz duvarlı koğuşu mu hayat? Ya da koskoca harflerle üzerine adının yazılı olduğu mermer bir taştan mı ibaret? Altında huzur içinde uyuduğun bir parça toprak mı? Bilmem… hem hayat nedir ki… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Siyahla beyazın karıştığı yerde üstat, o alacakranlıkla perçinlenmiş bölgede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
RaHaTSiZ
|
![]() ßir fiLmdir Hayat ve asLa sonunu ßiLemezsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mate
|
![]() yaşanmaya mahkum olanların yaşanmasıdır ![]() ![]() zamansızlık içinde ki zaman kandırmacasında geçmişte iz bıraktığını sanıp geleceğe dair damla sakız hayeller kurmaktır ![]() ![]() perde kapanır oyun biter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ergenekon
|
![]() İçine dön, diyorum, kendime; gözlerin yanıltıcı etkisini kendi yağmurlarınla yıka, kirpiklerinin tenindeki ürpermesi yeni kapılar aralasın sakladığım bilinmezliğe… İçine dön, diyorum kendime; kalbini dişlerinle söküyormuş gibi bütün sözcükleri sök at dilinden, kimselerin bilmediği yeni sözcükler öğren, öyle konuş kendinle… İçine dön, diyorum kendime; döndüğün her yönü kutsa, aynalara gülümse… İçine dön, diyorum kendime; duyduğun sesi unut ki kendi sesini dinle… Yalnızlığını mutlu kılmak için nar çiçeklerinden yaptığın evleri ateşe ver, öyle çekil içine… İçine dön diyorum kendime; aşktan ve ateşten bir ırmak gibi dökül hayatın eteklerine… İçine dön diyorum kendime; eğilmeden, eğlenmeden zaman denen dilberin, yani giysilerinin önünde… İçine dön diyorum kendime; - bırak kendini herkesin durduğu yerde, açıl denizlerine ve kendi adanı bul, kapan çocukluğunun dizlerine… ne mi yapıyorum, kendi kendime konuşuyorum hayat denilen nesneyle ![]() ![]() ![]() ![]() benim hayatım da bu, teşekkürler rahatsız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|