Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuğunuz, hissettiriyor

Hangi çocuğunuz size ne hissettiriyor?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hangi çocuğunuz size ne hissettiriyor?

Hangi çocuğunuz, size ne hissettiriyor ?

Çocuklar hakkında konuşulurken veya onlar hakkında yorumlar yaparken bir zamanlar o yollardan çıkıp geldiğimizi düşünür müyüz acaba??

Çocuklar hakkında konuşulurken veya onlar hakkında yorumlar yaparken bir zamanlar o yollardan çıkıp geldiğimizi düşünür müyüz acaba??
Kendi çocuğumuz veya yakınımızın ufaklığını gözlemlerken, ,onun hayatı keşfediş metodlarına bakarken sanki yeni bir buluşa şahit oluyormuş hissine kapılmaz mıyız?
Evlatların her biri ,için şu denilir : ana-baba için hepsi eşit Her evlat aynıdır mı anasına babasına?
Hak ve hukuk da öyle olmadı diyor Hayrettin Hocam "hatta öpücükde bile diyorum ben"
Ama bir başka gözle bakacaksam eğer bu duruma
Kalpteki yeri aynı değildir iddiasındayım

Her bir evlat kalbin bir köşesine özenle yerleştirilir Hepsine ayrı bir anlam yüklenerek yeri hazırlanır Ona ayırdığı kalp köşesinde ismini andığı yavrusunun ruhundaki anlamıyla oluşur zihninde
İlk çocuk gözağrısıdır Adı üstünde "ilkdir" Her ilk onunla yaşanmıştır 2-3 günlüğüne bile bir ananeye babaneye gitmişse odasındaki bir oyuncak,bir kıyafet koklanır

İkinci çocuk kıvırcık sarı şaçları lüle yapılmıştır annenin veya babanın parmaklarında Gözlerindeki maviliğe kinayet boncuk diye seslenilir Bu evin en sakini, en hassası için ruhunun incinmemesi düşünülerek yardımcı olunur hayatın zorluklarında Oysa ilk çocuk her şeyi "deneme-yanılma" yöntemiyle öğrenmiştir Zaten annesi babası da "işlerin üstünden gelmesini bilir" der

Üçüncü evlat ise, tam 2 evlat bize yeter denildiğinde, çocuk sezonu kapandığında dünyaya gelmiştir Ama geldiğinde onunla avunulacağı akla pek gelinmemiştir Şimdi evin alınan kararlarda etkili birey oluvermiştir

İşte 3 evlat… Üçü de farklı anlamlar yüklenilen Kaç evladın var denildiğinde 3 yavrum var denilen bir babanın 3 yetişkin kızı… İsimlerinin karşılığında farklı tanımlar yapılan bu üç kardeş biziz…Ben ve kardeşlerim bu haftaki yazımda bahsetmek istediğim konuya örnek kendimi ve kardeşlerimi seçtim Uzaklara gitmeye gerek yok diyerek anne babamdan ve onların kızlarından misal vereyim dedim,

Şimdi sizinle bir uygulama çalışması yapalım

Alın lütfen elinize alın kağıt-kalem

Şöyle düşünün ki ben yakınlarınızı bulmuşum Ve sormuşum ki onlara annesi şu okuyucumu size sorsam tek cümle ile ne söylerdiniz…

Evet aynen böyle düşünerek
Annenize…………………
Babanıza
Kardeşlerinize……………
En yakın dostunuza

Sorsaydım sizler için ne derlerdi? Bunu sizin düşünüp yazmanızı rica ediyorum "Annem derdi ki, babam derdi ki" diye dile getirin
Açmadığınız bir kapıyı aralamanızı sağlar…

Umutla… Sevgiyle…

SERAP BUHARALI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com