![]() |
Okull Sırallarına Yazıllan Yazıllar.. |
![]() |
![]() |
#1 |
bessraa
|
![]() Okull Sırallarına Yazıllan Yazıllar..Üniversite ve lise dersliklerinde öğrencilerin sıralara yazdıkları yazılarla ilgili yapılan alan çalışmasında ilginç özellikler ortaya çıktı ![]() ![]() Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() İspirli, öğrencilerin, sıralarına arkadaşlık, aşk-sevgi, akrabalık, kahramanlık, ölüm, spor, mutsuzluk gibi konuları; bunun yanında, beddua, argo, mahalli ağız ifadeleri ve kopya yazdıklarının gözlemlendiğini belirtti ![]() Sıralardaki bu yazıların, öğrencilerin bir anlamda hayatla ilgili düşüncelerini ve beklentilerini yansıttığını kaydeden İspirli, şunları söyledi: "Öğrencilerin, kendilerini en rahat ifade ettiği yerlerden biri de sıraları ![]() ![]() Söz konusu bu çalışma, bir öğrenci hakkında bilgi edinmek istenirse, onun sırasına yazdığı yazılardan da faydalanılabileceğini bize gösterdi" SIRALARDAKİ YAZILARDAN ![]() ![]() ![]() Yapılan çalışmada, lise ve üniversite öğrencilerinin sıralarında en fazla aşk ve sevgi ile ilgili yazıların yer aldığı ortayla çıktı ![]() Bu konudaki tespit edilen yazıların bazıları şöyle: "(Anlamasan da inan sana aşığım), (Demin bir serseri geçti, baktın baktın tanıyamadın; unutma ki güzelim bu serseri senin eserin ![]() ![]() ![]() ![]() Ölüm ve umutsuzluk konularında da, "Hiç kimse ölmek için genç değildir", "Küskünüm", "Yarını ölmeyen güne ne kaldı", "Şerefiyle ölmüş birine ağlamak niye" gibi yazılar göze çarpıyor ![]() Sıralarda yine, şarkı sözleriyle ilgili yazılar da sıkça yeralıyor ![]() ![]() Hemen her takım ya da bazı sporcuların isimlerinin yer aldığı spor yazılarında ise "Çirkin kral, Ferrari Fener, Tuncay Şanlı, Taçsız kral ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ilginç bir diyalog: -"Aşkım ne olur geri dön - Çok beklersin - Bence de - Sen kimsin ya? - Sana ne! - Suna kim ya? Ben suna değilim - Eeee olmayabilirsin - Aptallar takımı buraya kaç kişi yazıyor - Seninle beş olduk - Sırayı karalamayın (bir dost) - Ne lan burası yazı tahtası mı?" |
![]() |
![]() |
|