|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bağlı, bayılma, boğulma, boğulmalarda, bot, hipotermi, ilkyardım, nefes, pervaneleri, tutmaya |
![]() |
Boğulmalarda İlkyardım Boğulma Hipotermi Nefes tutmaya bağlı bayılma Bot pervaneleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğulmalarda İlkyardım Boğulma Hipotermi Nefes tutmaya bağlı bayılma Bot pervaneleriBoğulmalarda İlkyardım Boğulma Hipotermi Nefes tutmaya bağlı bayılma Bot pervaneleri, sivri kayalar vBulletin nedenle oluşan yaralanmalar Azot Narkozu Hava Embolisi Vurgun (dekompresyon hastalığı) NASIL OLUŞUR ? Sudaki kişi su yutma, halsizlik, akıntıyla baş edememe, yaralanma, kramp, yosunlara takılma, oryantasyon kaybı, vs ![]() ![]() Çok az miktarlarda bile olsa (tatlı veya tuzlu) su yutulması larinksi etkiler ve larinks kasılır (laringospazm) ![]() Laringospazmın amacı, yutulan suyun akciğerlere girmesini önlemek olsa da, hava giriş-çıkışını da engellediği için ortaya çıkan yetersiz solunum, oksijen yetersizliğine ve karbondioksitin atılamamasına neden olur ![]() ![]() ![]() Araştırma sonuçlarına göre, suda iken oluşan bilinç kayıplarının %85-90ında akciğerlere su girdiği saptanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|