Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
allerji

Allerji Nedir?

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Allerji Nedir?






Allerji bağışıklık sisteminin (İmmun sistemi) yabancı olarak alagıladıgı bazı maddelereki bunların başında: kimyasal ilaçlar koku çiçektozu yiyecekler vBulletin (allergen) karşı aşırı duyarlılık göstermesine allerji denir Allergen olan maddeler oldukca farklı maddeler olabilir ve bunların başında çiçek tozları (pollen) ev hayvanlarının kıl ve tüyleri besin maddelerindeki bazı bileşikler özeliklede hormonlu ve ilaçlı besinler (et ve meyvetürleri vBulletin) sayabiliriz Anahücrelerde antikorlar salgılanır ve antijenlere karşı duyarlı olan ve bunu tanıyan savunma sistemi histamin salgılar Histaminle birlikte damarlar geçirgen olur ve dokulara su ve akyuvarlar geçer ve böylece iltihaplarazar ve allerji ortaya çıkar


özeliklede kortison almak zorunda kalırlar Kortisonun zararlarını burada saymaya kalksam oda ayrıca birkaç sayfa yer tutar Allerjinin oluş sebebi çeşitleri doktorlara göre oldukca çoktur fakat bana göre
bunun sadece ve sadece bir sebebi vardır oda mukozanın (sümüksü içderi) özeliklede kalınbağırsak mukozasının tahrip olmasıdı Bebeğin doğumdan sonra annesütü ile değilde mama ile beslenmesi halinde bağırsakflorası ideal olarak oluşmaz Manchester mikrobiyolojik araştımalar merkezinden Bayan Dr M Moradi 10 allerjik rahatsızlıkları olan ve 10 allerjik rahatsızlıkları olmaya bir yaşındaki bebekler üzerinde araştırma yapmıştır

Bu araştırmalarda allerjik rahatsızlıkları olanlarının kalınbağırsaklarında yüksek oranda mantar ve clostridium difficile tesbitedilmiş ve bu bakterininde igG oranını yükseltiği görülmüştür İkici olarak yanlış beslenme gelir ve bunların başında: aşırı hayvansal besinler (et yumurta peynir ve mamülleri) yeme ve aşırı kahve sigara alkol ve siyahçayla bağırsakflorası bozulur Allerjinin oluşmasında bağırsak mantarları en önemli ve en tehlikeli fakördür Neticede bağırsaklarda tam olarak işlenmeyen besinler vücutta aşırı artık madde (cüruf plak) oluşmasına sebep olur Karaciğer kendi görevini yaparken birde aşırı miktarda ortaya çıkan cürufu arıtmak için aşırı çalışan karaciğer asli görevini yapamaz ve enzimin kalitesi düşer
Sindirim organlarının kaliteli enzim asit ve alkali maddeler salgılıyamaması nedeniyle proteinlar aminoasitlere dönüşmeden kalınbağırsağa ulaşır Buradaki mantarlar ve bakteriler proteinları aminoasitlere değil biyojen aminlere (Bunların başında histamin gelir ve histami allerjiye sebep olur Aslında histamin ve kortisonun ne kadar salğılanması gerkeceği beyin tarafından belirlenir bağırsaklarda ortaya çıkan histamin ise konturol dışıdır) dönüştürür Şayet bağırsak içeriğinin pH değeri 5-65 arasına çekebilirsek ozaman bağırsak içeriği asitli faza geçer ve böylece oksijenli (aerob) ortamda patojen (hastalık yapıcı) bakteri virus ve mantarlar yaşayamazlar Buda sadece Gökçek İksiri ile mümkündür Bir diğer önemli faktör ise Midenin aşırı katkı maddesi içeren besinler (konserveler çikolata keks vBulletin) ve soft içecekler (kola fanta vBulletin) nedeniyle tahrip olur



Böylece zamanla çok kolay gastrit (mideiltihaplanması midemukazasıiltihaplanması) oluşur Bunedenle Mide yeterince intrinsic fakrorü (sialinasitli glukoprotein) salğılızamaz Intrinsic faktorü B12-Vitamini Folikasit Methionin ve minerallerin bağırsaklar tarafından absorbe (emilme) edilmesini sağlar Yani nasılki diabet hastaları için insulin nekadar önemli ise besinlerin sindirilmesi içinde İntrinsic faktorüde o kadar önemlidir İntrinsic faktorünün yetersizliği vitamin ve mineralyetersizliğine sebep olur Neticede bir çok hastalık ortaya çıkar ve bunlardan bazıları: Allerji derihastalıkları sindirim organlarindaki rahatsızlıklar vBulletin hastalıklar ortaya çıkar Çare Gökçek İksiridir (Nhp 12031722) Allerjinin oluşmasının bir diğer faktörüde Omega- 6-Yağasitlerinin (Linolasit Beta-Linolenasit ve Arachidonasit) Prstaglandin E1 ve E2’ye dönüşmemesindendir çünkü dönüşümü sağlıyan enzimler (Delta 6-Desuraze Elangaze Delta 5-Desturaze ve Cyclooxygenoze) ya yetersiz yada çok az salğılanır Şayet Protaglandin E1 ve E2 (PG E1ve PG E2) oluşmaz ise Leukotrin oluşur buda damarları ve bronşları büzer vede iltihapları azdırır
bronşları genişletir (bronchodilatasyon) kanı temizler idrarı atırır (diüretik) ve mideyi korur (ZP695340 Nap395342) Akut pankreatitte bağırsaklar 30000 Daltona varan orandaki büyük mokekülerin dehi geçmesi için kanallarını büyütür Enzimlerin kalitesi düştüğünden besinleri tam sindirilmez ve bu nedenle bağısaklar geçişleri kolaylaştırmak için kanalları (vilüsler) genişletir



Böylece tam sindirilmemiş besinmaddeleri absorbeedilir ve bu allerjiye sebep olur Şayet kana sadece besin maddeleri geçmez aynı zamanda candida albicans isimli maya mantarıda kana geçerse ve bu kandolaşımının iflası ve yani ölüm demektir Çöreğin birleşimindeki bazı maddeler antihistaminik etkiye sahip olup kortisona gerek kalmadan tedaviedici özeliği vardır fakat çöreği bıraktığınızda rahatsızlıklar yeniden ortaya çıkar Öncelikle uzman bir doktora gidilmelidir ayrıca doğal ilaçalardan Gökçek İksiri galgimya- laden- çörek- veya ZYE immün sistemini güçlendirici olarak kulanılabilir Bağırsak florasının Gökçek iksiri ile ideal bir duruma gelmesi demek diğer sindirim organlarının yüklerinin hafiflemesi demektir Böylece başta sindirim organlardan: karaciğer pankreas mide böbrekler ve bağırsaklar kendini yeniler (rejenerasyon) Böylece başta allerji olmak üzere birçok rahatsızlık ortadan kalkar


Allerji bağışıklık sisteminin (İmmun sistemi) yabancı olarak alagıladıgı bazı maddelereki bunların başında: kimyasal ilaçlar koku çiçektozu yiyecekler vBulletin (allergen) karşı aşırı duyarlılık göstermesine allerji denir Allergen olan maddeler oldukca farklı maddeler olabilir ve bunların başında çiçek tozları (pollen) ev hayvanlarının kıl ve tüyleri besin maddelerindeki bazı bileşikler özeliklede hormonlu ve ilaçlı besinler (et ve meyvetürleri vBulletin) sayabiliriz Anahücrelerde antikorlar salgılanır ve antijenlere karşı duyarlı olan ve bunu tanıyan savunma sistemi histamin salgılar Histaminle birlikte damarlar geçirgen olur ve dokulara su ve akyuvarlar geçer ve böylece iltihaplarazar ve allerji ortaya çıkar



Bunu önlemek için antihistaminikalar alınır özeliklede kortison almak zorunda kalırlar Kortisonun zararlarını burada saymaya kalksam oda ayrıca birkaç sayfa yer tutar Allerjinin oluş sebebi çeşitleri doktorlara göre oldukca çoktur fakat bana göre bunun sadece ve sadece bir sebebi vardır oda mukozanın (sümüksü içderi) özeliklede kalınbağırsak mukozasının tahrip olmasıdıBebeğin doğumdan sonra annesütü ile değilde mama ile beslenmesi halinde bağırsakflorası ideal olarak oluşmaz Manchester mikrobiyolojik araştımalar merkezinden Bayan Dr M Moradi 10 allerjik rahatsızlıkları olan ve 10 allerjik rahatsızlıkları olmaya bir yaşındaki bebekler üzerinde araştırma yapmıştır



Bu araştırmalarda allerjik rahatsızlıkları olanlarının kalınbağırsaklarında yüksek oranda mantar ve clostridium difficile tesbitedilmiş ve bu bakterininde igG oranını yükseltiği görülmüştür İkici olarak yanlış beslenme gelir ve bunların başında: aşırı hayvansal besinler (et yumurta peynir ve mamülleri) yeme ve aşırı kahve sigara alkol ve siyahçayla bağırsakflorası bozulur Allerjinin oluşmasında bağırsak mantarları en önemli ve en tehlikeli fakördür Neticede bağırsaklarda tam olarak işlenmeyen besinler vücutta aşırı artık madde (cüruf plak) oluşmasına sebep olur Karaciğer kendi görevini yaparken birde aşırı miktarda ortaya çıkan cürufu arıtmak için aşırı çalışan karaciğer asli görevini yapamaz ve enzimin kalitesi düşer



Sindirim organlarının kaliteli enzim asit ve alkali maddeler salgılıyamaması nedeniyle proteinlar aminoasitlere dönüşmeden kalınbağırsağa ulaşır Buradaki mantarlar ve bakteriler proteinları aminoasitlere değil biyojen aminlere (Bunların başında histamin gelir ve histami allerjiye sebep olur Aslında histamin ve kortisonun ne kadar salğılanması gerkeceği beyin tarafından belirlenir bağırsaklarda ortaya çıkan histamin ise konturol dışıdır) dönüştürür Şayet bağırsak içeriğinin pH değeri 5-65 arasına çekebilirsek ozaman bağırsak içeriği asitli faza geçer ve böylece oksijenli (aerob) ortamda patojen (hastalık yapıcı) bakteri virus ve mantarlar yaşayamazlar Buda sadece Gökçek İksiri ile mümkündür Bir diğer önemli faktör ise Midenin aşırı katkı maddesi içeren besinler (konserveler çikolata keks vBulletin) ve soft içecekler (kola fanta vBulletin) nedeniyle tahrip olur


Böylece zamanla çok kolay gastrit (mideiltihaplanması midemukazasıiltihaplanması) oluşur Bunedenle Mide yeterince intrinsic fakrorü (sialinasitli glukoprotein) salğılızamaz Intrinsic faktorü B12-Vitamini Folikasit Methionin ve minerallerin bağırsaklar tarafından absorbe (emilme) edilmesini sağlar Yani nasılki diabet hastaları için insulin nekadar önemli ise besinlerin sindirilmesi içinde İntrinsic faktorüde o kadar önemlidir İntrinsic faktorünün yetersizliği vitamin ve mineralyetersizliğine sebep olur Neticede bir çok hastalık ortaya çıkar ve bunlardan bazıları: Allerji derihastalıkları sindirim organlarindaki rahatsızlıklar vBulletin hastalıklar ortaya çıkar Gastrite sebep olan halicobacter pylori bakterisi aynı zamanda Histamin üretir buda allerjinin ana sebeplerinden biridir Çare Gökçek İksiridir (Nhp 12031722) Allerjinin oluşmasının bir diğer faktörüde Omega- 6-Yağasitlerinin (Linolasit Beta-Linolenasit ve Arachidonasit) Prstaglandin E1 ve E2’ye dönüşmemesindendir çünkü dönüşümü sağlıyan enzimler (Delta 6-Desuraze Elangaze Delta 5-Desturaze ve Cyclooxygenoze) ya yetersiz yada çok az salğılanır Şayet Protaglandin E1 ve E2 (PG E1ve PG E2) oluşmaz ise Leukotrin oluşur buda damarları ve bronşları büzer vede iltihapları azdırır


Diaminooksidaz: Bağırsak mantarları ve gastrite sebep olan halicobacter pylorinin üretikleri histamin diaminoaksidaz tarafından yokedilir Bu anzim bağırsak mukazası tarafından salğılanır ve bağırsaklar karaciğer böbrekler vede akyuvarlarda bulunur Bağırsak mukazası yeterince diaminooksidaz anzimi salğılıyamazsa histamin oranı artar halikobacter pylori ve bağırsak mantarlarının üretiği histamin hariçinde kişi histamin içeren besinlerden peynir ve piza yerse içeceklerden: şarap ve kırmızı şarap içerse o zaman histamin aşırı artar Histamin oranın yükselmasi başta allerji başağrısı migren başdönmesi ishal şişkinlik kusma ve kalp çarpıntısı gibi bir çok rahatsızğıa sebep olur Histamini doktorlar kortizonla dengelemeye çalışır bu çözüm değildir çare mide ve bağırsaklardaki bakteri ve mantarları aaamilemekle yani kalıcı tedavi ile olur Buda Gökçek İksiri ve Lahana suyu ile mümkündür
Nörodermatiklerin (allerjik ekzemalılar) kanında yüksek oranda İmmunglobulin E(İg E) az miktarda konturol T-Hücresi (Suppressor-T-Hücresi) içerdiği tesbitedilmiştir Konturol-T-Hücreleri B-Hücrelerini uyararak Makrofaj (bakterileri ve virusları yutarak parçalar ve zararsız hallegetirir) ve İg E salağılanmasını frenler PG E1 iltihaplanma ve allerji’ye sebep olan T- Lökozitlerin ve B-Hücrelerinin saldırğan olmalarını ve aşırı İg E üretmelerini önler PG E2 damarları genişletir (vasodilatsyon) bronşları genişletir (bronchodilatasyon) kanı temizler idrarı atırır (diüretik) ve mideyi korur (ZP695340 Nap395342) Akut pankreatitte bağırsaklar 30000 Daltona varan orandaki büyük mokekülerin dehi geçmesi için kanallarını büyütür Enzimlerin kalitesi düştüğünden besinleri tam sindirilmez ve bu nedenle bağısaklar geçişleri kolaylaştırmak için kanalları (vilüsler) genişletir


Böylece tam sindirilmemiş besinmaddeleri absorbeedilir ve bu allerjiye sebep olur Şayet kana sadece besin maddeleri geçmez aynı zamanda candida albicans isimli maya mantarıda kana geçerse ve bu kandolaşımının iflası ve yani ölüm demektir Çöreğin birleşimindeki bazı maddeler antihistaminik etkiye sahip olup kortisona gerek kalmadan tedaviedici özeliği vardır fakat çöreği bıraktığınızda rahatsızlıklar yeniden ortaya çıkar Öncelikle uzman bir doktora gidilmelidir ayrıca doğal ilaçalardan Gökçek İksiri laden- çörek- veya ZYE immün sistemini güçlendirici olarak kulanılabilir Bağırsak florasının Gökçek iksiri ve Gökçek Tonik ile ideal bir duruma gelmesi demek diğer sindirim organlarının yüklerinin hafiflemesi demektir Böylece başta sindirim organlardan: karaciğer pankreas mide böbrekler ve bağırsaklar kendini yeniler (rejenerasyon) Böylece başta allerji olmak üzere birçok rahatsızlık ortadan kalkar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.