|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
donan, donmada, donmalarda, ilk, kişiye, yapılır, yardım |
![]() |
Donmalarda İlk Yardım Donan Kişiye İlk Yardım Nasıl Yapılır Donmada İlk Yardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Donmalarda İlk Yardım Donan Kişiye İlk Yardım Nasıl Yapılır Donmada İlk YardımDonmalarda İlk Yardım Donan Kişiye İlk Yardım Nasıl Yapılır Donmada İlk Yardım Donma olayı, kişinin uzun süre soğukta kalması sonucu oluşan bir durumdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DONMUŞ BİR KAZAZEDEYE İLK YARDIM ? Yolda donmuş birini gördüğünüz zaman onu derhal arabanı*za ahp üzerini sıkıca örtünüz ![]() ? Eğer yaya iseniz ve kazazede de baygın bir halde ise, onu derhal sırtlayıp meskün bir yere taşıyı*nız ![]() ? Donmuş bir kimseyi sakın sıcak sobanın yanına yatırmayı*nız ![]() ![]() ? Evvela soğuk suya batırılmış bezlerle donmuş yerleri fazla bastırmadan oğuşturunuz ![]() ? Dokular yumuşayıp kan deveram başlaymca ıhk suya batırılmış bezlerle masaja devam ediniz ![]() ? Kazazede kendine gelince onu ıhk bir küvete oturtabilirsiniz ![]() ![]() ? Banyodan çıkardığınız kazazedenin vücudunu kuruladıktan sonra ona sıcak süt veya çay içiriniz ![]() ? Yatağa yatırıp istirahat ettiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|