|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bal, balın, faydaları, hakkında |
![]() |
Bal ve Balın Faydaları / Bal ve Balın Faydaları hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal ve Balın Faydaları / Bal ve Balın Faydaları hakkındaBal ve Balın Faydaları Balın Fizyolojik Etkileri Bal insanoğlunun tükettiği en eski gıdaların başında gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() BAL bir doğal enerji kaynağıdır ![]() ![]() BAL yeni doğan bebeklerde sütten yararlanmayı ve kemiklerde Kalsiyum fiksasyonunu artırmaktadır ![]() ![]() BAL iştah artırmakta, enerji ve direnç kazandırmaktadır ![]() Balın Sindirim Sistemine Etkileri Bal besinlerin daha hızlı sindirilmesine neden olmakta, sindirim sistemi enfeksiyonlarında, kabızlığın giderilmesinde oniki parmak bağırsağı ülserlerinde, ve karaciğer rahatsızlıklarında yaygın olarak kullanılmaktadır ![]() Balın Solunum Sistemine Etkileri Bal karasal iklime sahip ve gün içi ısı farkının fazla olduğu bölgelerde soğuğa ve soğuk algınlığına karşı, ağız, boğaz, ve bronşlardaki rahatsızlıklarda ve enfeksiyonlarında doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() Balın Yara ve Yanıklarda Kullanımı Bal günümüzde modern tıpta besleyici ve nemlendirici özelliği nedeniyle birçok kozmetik kremlerinde, açık yaralarda, yatak yaralarında, ülserlerde, ve yanıklarda doğrudan sürülen ilaçların yapımında kullanılmaktadır ![]() ![]() Balın Göz Hastalıklarında Kullanımı Balın bazı ülkelerde doktorlar tarafından katarakt ve kojuktivit ile bazı kornea rahatsızlıklarında başarı ile kullanıldığı bildirilmektedir (Mikhailov, 1950) ![]() ![]() Şeker Hastalığı ve Bal Zaman zaman hakiki balın şeker hastalığına iyi geldiği şeklinde yazılar çıkmakta veya söylentiler duyulmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balın Antimikrobiyel Aktivitesi Balda mikrop üreyemez çünkü; Şeker konsantrasyonu çok fazladır ![]() Balın pH sı 3 ![]() ![]() ![]() Baldaki enzimler inhibin (H2O2) oluşmasına neden olur ![]() Not: Isıtılmış ballarda antimikrobiyel aktivite görülmez veya yok denecek kadar azdır ![]() |
![]() |
![]() |
|