![]() |
Jambol Jambol Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jambol Jambol Hakkında BilgiJambol, Jambulbaum, Syzgium cumini Jambul Familyası: Mersingillerden, Myrtengewaechse, Myrtaceae Jambul kabuğu: Syzygii cumini cortex Jambul meyvesi: Syzygii cumini fructus Jambul tohumu: Syzygii cumini semen Jambulun kabuk, meyve ve tohumları çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır ![]() Botanik: Jambolun asıl vatanı Malezya olup buradan dünyanın diğer tropik ülkelerinde yayınlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Birleşiminde:… Tesirşekli: ![]() ![]() Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b-) Komisyon E’nin yayınladığı monografi bildirisine göre akut ağız ve yutak iltihaplanmasına vede ishal’e karşı kulanılılabileceği beyanedilmektedir ![]() c-) Halkarasında: Jambol başta şeker hastalığı, pankreas zafiyeti, pankreas rahatsızlıkları, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer ve safra hastalıkları, dermansızlık, depresyon, kabızlık, ishal, ağıziçi ve yutak iltihaplanmasına karşı kulanılır ![]() Çayı: Kurutulmuş jambol kabuğu ve meyvesinden (tohumundan yarım çay kaşığı) bir kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 200-300 ml kaynarsu ilaveederek haşlanır ![]() ![]() Yantesirleri: Tarife uyulduğunda bilinen bir yantesiri yoktur ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|