|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cinsiyet, kalıtım, rahatsızlığın, özellikleri |
![]() |
Rahatsızlığın cinsiyet- kalıtım özellikleri : |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rahatsızlığın cinsiyet- kalıtım özellikleri :Rahatsızlığın cinsiyet- kalıtım özellikleri : Toplum geneli ile karşılaştırıldığında rahatsızlık gösterenlerin 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahatsızlığın oluş sebepleri: Rahatsızlıktaki merkezi serotonin işlevindeki azalmanın öfkeli ve dürtüsel davranışlarla ilişkili olabileceği düşünülmüştür ![]() Bir başka görüşe göre de çocuk gelişmesinde 1 ![]() ![]() ![]() Gene benzer bir görüşe göre çocuk- ebeveyn ilişkisinin erken dönemlerindeki bozukluklar ( çocuğun yeterli dikkate alınmayıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ailesel özellikleri: Bu kişilerin ailelerinde erken donemde ebeveyn kaybı ![]() ![]() Genellikle her iki ebeveynde de belirgin bir şekilde psikiyatrik sorun vardır ![]() ![]() Aileler saldırgan davranışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Hastalığın sureci: Rahatsızlık gençlik donemi öncesinde konuya dikkat verememe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahatsızlıkta intihar tehditleri önemsenmelidir ![]() ![]() Tedavi: Bu kişilerin uzun sureli bireysel psikoterapiden faydalanırlar Bireysel terapide bilişsel- davranışçı terapi yanında duygulanım dalgalanmaları ve ani dürtüsel davranışlar için ilaç tedavileri uygulanabilmekte ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|