Prof. Dr. Sinsi
|
kış bitkileri,bitki kürü,bitki kürleri Kış Bitkileri Kürleri
kış bitkileri,bitki kürü,bitki kürleri
Kış Bitkileri Kürleri
BEYAZ LAHANA
Üzerinde en çok araştırma yaptığım sebzelerdendir İnsan vücudunun değişik organlarında, yağ dokusunda ve hücre zarında biriken toksinleri (zehirli kimyasallar) vücuttan atmanın en iyi yolu, beyaz lahana kürüdür ?Toksinlerin kaynağı nedir?? sorusunun cevabı oldukça basit Tükettiğimiz sebze ve meyveler zirai ilaç; et veya süt gibi maddelerse ağır metaller içerir Havada bulunan gazlar da solunum yoluyla aldığımız toksinlerdir
Tüm bu zehirli maddeler zamanla vücudumuzda birikir, organlarımıza zarar verir En çok toksin depolama kapasitesine sahip organlar karaciğer, böbrek ve akciğerlerdir Toksinler, yağda çözündükleri için vücudun yağ dokusunda depolanırlar Beyaz lahanadaki etkin maddeler vücudumuzdaki mekanizmayı uyararak, toksinlere suda çözünme özelliği kazandırır Böylece toksinler, terleme, idrar veya safra kesesi yoluyla vücuttan dışarı atılırlar
Beyaz lahananın toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici özelliğinden istifade edebilmek için formülünü verdiğim kürü, bir yıl boyunca üç veya dört defa yapmak en doğrusudur Bu küre başladıktan 2 - 3 gün sonra vücudunuzun terlediğini, özellikle yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi göreceksiniz Dışkıda belirgin şekilde yağ oranının arttığını da farkedeceksiniz Bu da yağla beraber toksinlerin atıldığını gösterir Kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo veya duş yapmanız sizi hem rahatlatacak hem de deri gözenekleri açıldığından toksinli-yağı atmanıza yardımcı olacaktır Unutmayın, toksin atan vücut kendini yeniler
Lahana kürü:
Kaynamakta olan yarım litre suya 6-7 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan atın 10 dakika ağzı kapalı şekilde hafif ateşte haşlayın Sabah-akşam (aç veya tok) birer su bardağı için Bu küre beş gün devam edin Üç gün ara verdikten sonra tekrar beş gün uygulayın Kürü her gün taze olarak hazırlamanız şarttır
Brokoli:
Brokoli üzerindeki araştırmalarım devam etmektedir Çünkü, çok çeşitli etkin maddeler içeren bir sebzedir Kadınlarda meme, erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu gücü olan etkin madde ?sulforafen?dir Sulforafen, aynı zamanda taze yeşil soğan, havuç, brüksel lahanası ve karnabaharda bol miktarda bulunmaktadır Amerika?da bu konuda yapılan pek çok klinik deney, brokolinin menopoz dönemindeki kadınlara faydalı olduğunu ortaya koymuştur Bu dönemdeki kadınların, çok az suda beş dakika haşlanmış brokoliyi ve haşlama suyunu tüketmeleri iyi bir takviyedir Brokoli, ?Di-Indolyl-Methan? (DIM) sayesinde östrojen metabolizmasının dengeli çalışmasını sağlayarak, menopoz döneminin daha sağlıklı geçirilmesine yarar
KEMİK ERİMESİ
Brokoli, içerdiği zengin kalsiyum oranından dolayı, osteoporoz (kemik erimesi) hastaları için iyi bir yardımcıdır Brokoli gibi lahana, karnabahar ve maydanoz da, birer kalsiyum deposudur Fakat brokoli, hem kalsiyum yönünden çok zengindir, hem de içerdiği kalsiyumun büyük kısmı vücudumuz tarafından alınır Özellikle menopoz dönemindeki kadınların bol süt içerek desteklemeye çalıştıkları kalsiyum açıkları sonuçsuz kalır Ağırlıkça eşit miktarlardaki brokoli ve sütü karşılaştırdığımız zaman, brokoliden çok daha fazla kalsiyum alırız Süt içerek kalsiyum açığını kapatmaya çalışan osteoporoz hastalarının bu konudaki gayretleri boşunadır Ayrıca, brokolide yağ yoktur, sütte ise kolestrolü yükselten yağ grupları vardır Aksine brokoli, kolestrolün düşürülmesinde de iyi bir destekleyicidir
PROSTATİT
İyi huylu prostat büyümesine (prostatit) ilişkin şikâyetiniz birkaç yıldır devam ediyorsa, brokoli kürü sizin için ideal Eğer çalışan bir insan olarak öğle üzeri evinizde olamıyorsanız, yarısını sabah, yarısını akşam aç karnına için Bu taktirde bir litre yerine 500-600 ml su tüketin Haşlanmış brokoli parçalarını tüketmek zorunda değilsiniz Yine de yemek aralarında salata olarak tüketmeniz sizin için daha iyidir Her yedi günlük uygulamanın sonunda üç gün ara verin Toplam uygulama zamanı, üç günlük aralar hariç, 21 gündür Uygulama tamamlandıktan sonra şikayetleriniz tekrar ortaya çıkarsa, bu defa 15 günlük brokoli kürü uygulamanız gerekir İşe erken gidiyorsanız, haşlanmış brokoli suyunu akşamdan hazırlayın Yarısını için, geri kalanını sabah içmek için buzdolabında koruyun Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika (su hariç) bir şey yiyip içmeyin
GÖĞÜS HASSASİYETİ
Brokoli, kadınların göğsündeki (fibrokistlere) hassasiyete karşı etkilidir Hormonlu ve trans- gen tohumdan elde edilen brokoliyi kürlerde kullanmayın Satın alacağınız brokolinin taze ve diri olmasına dikkat edin Sararmış brokoli satın almayın İhtiyacınız olan 21 günlük brokoliyi 200-250 gramlık porsiyonlar halinde derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz Bu halde brokoli, altı ay boyunca özelliğinden hiçbir şey kaybetmez Uygulama sürecinde ara vermemeniz gerekir Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur: Bu kürü uygularken kahve, çikolata, ceviz (taze veya kuru), portakal ve portakal suyu ve taze beyaz üzüm tüketilmemelidir
Brokoli kürü:
200-250 gram taze ve koyu yeşil renkli brokoliyi, kaynayan yarım litre suya atın Ağzı kapalı olarak kısık ateşte altı dakika haşlayın, ılınmaya bırakın Yarısını kahvaltıdan 20 dakika önce, yarısını öğle yemeğinden 20 dakika önce için 21 gün boyunca her gün taze olarak hazırlayın Haşlanmış brokoliyi tüketme zorunluluğu yoktur Arzu edilirse tüketilebilir Duruma göre kür tekrar edilebilir Regli öncesi göğüste hissedilen hassasiyetin, ağrı şikâyetlerinin ortadan kalktığını hayretle gözlemleyeceksiniz
KEREViZ
Gerek kokusu nedeniyle, gerekse damağa pek hitap etmeyen tadından dolayı ender tüketilen bir sebzedir Kokusu, içerdiği ?phthaliden? maddesinden kaynaklanmaktadır Kereviz hem dost hem düşman olabilir Tüm dünyada milyonlarca satan ?Yeşil Eczane? adlı kitapta, kereviz, hatta yeşil sapı ve yaprakları, özellikle yüksek tansiyon hastalarına yardımcı tedavi olarak önerilmiştir Oysa, bu kesinlikle yanlıştır Araştırmalarımda kerevizin yüksek tansiyon şikayeti olanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğini keşfettim Hipertansiyon veya esansiyel hipertoni rahatsızlığı olanlar, kesin olarak kerevizden uzak durmalıdır ?Yüksek tansiyon şikayetim yok Kereviz yemeği yersem veya kürünü uygularsam, yüksek tansiyon hastası olur muyum?? sorusu aklınıza gelebilir Bu sorunun cevabı ?Kesinlikle hayır ?
GUT HASTALIĞI
Eski tarihlerden beri Avrupa ülkelerinde zenginlerin hastalığı olarak bilinirdi Bunun nedeni zenginlerin bol bol et tüketmeleridir Büyük İskender, Michelangelo ve Darwin gibi ünlüler gut hastalığı çekmişlerdir Gut, 1?inci ve 2?inci Dünya Savaşı sonrası çok ender görülmüştür Bunun nedeni savaş sonrası yeterli miktarda etin bulunamamasıydı Günümüzde sebepleri çok iyi bilinen hastalığın tedavisi, modern tıbbın ürettiği ilaçlarla kolayca mümkündür Ancak, tekrar etme riski olan bir hastalıktır Bu hastalığın işkencesini çeken bilir Eklemlerde birkaç saat, bazen birkaç gün devam eden şiddetli ağrı, kızarıklık ve şişme hissedilir Gut, ani ataklar içeren ve zaman zaman tekrar eden bir artirit türüdür En fazla etkilenen yer ayak başparmağıdır Kronikleşmiş olanlarda dizler, ayak ve kol bilekleri ile ellerin küçük eklemleri etkilenir Kontrol altına alınmadığında ciddi böbrek rahatsızlıklarına neden olur Kanda ürik asidi yükselten hastalık, eklemlerde kristalleşme meydana getirir Bunun sonucunda aşırı ağrı ve yanma hissedilir Gut şikâyeti olanların deniz ürünlerinden uzak durmaları gerekir Özellikle karides, ahtapot ve kalamardan Kırmızı et tüketiminde de ölçülü olmakta fayda var Kereviz kürü, gut hastaları için mükemmel bir yardımcıdır
Kür: 1
Orta boy kerevizi dilimleyip, yarım litre suda altı-yedi dakika kısık ateşte haşlayın Su ılındıktan sonra süzün ve gün içerisinde için Bu kürü haftada iki-üç kez tekrarlayın
ROMATİZMA
Kereviz, romatoid artirit (iltihaplı eklem romatizması) şikayeti yeni başlayanlar için de önemlidir Kürü, en fazla üç hafta uygulanmalıdır Haşlanmış kereviz dilimlerini tüketmek zorunda değilsiniz Ancak, ilk hafta kürü boyunca yemenizde fayda vardır İkinci haftadan sonra sadece haşlama suyunu içmekle yetinebilirsiniz Birinci haftadan sonra romatizmal ağrılarınızın giderek azaldığını göreceksiniz İleride tekrar romatizmal ağrılar kendini göstermeye başlarsa, bir haftalık kür yeterli olacaktır Romatizmal şikâyetler çok fazlaysa, ilk hafta 3-4 defa birer porsiyon uygulanarak başlayabilirsiniz
Kür: 2
Birer porsiyon dilimlenmiş kerevizi yarım litre suda ağzı kapalı olarak 5-6 dakika kısık ateşte haşlayın Haşlama suyunu, öğle veya akşam yemeğinden bir saat önce veya yemeklerden iki saat sonra için Haşlama esnasında tuz veya sıvı yağ kullanmayın Haftada 2-3 defa tekrarlayın
Kaynak:bitkiselkitap com
|