|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| faydaları, gıdaların, göre, renklerine, sebzelerin |
Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları RenklerineRenklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine göre gıdaların faydaları ![]() ![]() ![]() Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine göre gıdaların yararları:> Kırmızı: Likopen bakımından zengin olurlar ve kanser riskini azaltırlar Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir![]() > Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir Üzüm, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında gelir![]() > Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates bu gruba giriyor![]() > Sarı: Bu tür yiyecekler, başta C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, fasulye ve avakado bu grupta sayılıyor![]() > Sarı-yeşil: Bu tür yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu tür yiyeceklere örnek![]() ![]() ![]() > Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, lahana butür besinlerin başında geliyor ![]() > Beyaz-Yeşil: Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut bu grupta yer alıyor
|
|
|
|