![]() |
Acı Damkoruğu - Acı Damkoruğu Hakkında... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Damkoruğu - Acı Damkoruğu Hakkında...Acı Damkoruğu, Mauerpfeffer, Sedum acre Acı Yağotu Kalın Yapraklıot Familyası: Damkoruğugillerden, Dickblattgewaechse, Crassulaceae Drugları: Acı Damkoruğunun kökleri hariç tamamı tentür veya natürel ilaç yapımında kulanılır ![]() Giriş: Damkoruğugillerin takriben 500 türü mevcuttur ve bunlardan Acı Damkoruğu: Sedum acre ve Kaya koruğu: Sedum telephium en çok kulanılan türlerdir ![]() ![]() Botanik: Çok yıllık 5-15 cm boyunda, dikey yükselen, çok az çatallaşan bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() Yaprakları gövdeye veya dallara üçlü, dörtlü veya altılı olarak dizilmiş olup, büyüklüğüne göre oldukca kalın yapraklı olduğundan kalın yapraklı diye anılır ve yapraklarının üst düzeyi düz, alt yüzeyi kabarık, yeşil, sarımsı yeşil, veya et renginde olabilbir ![]() ![]() Hasat zamanı: Hazirandan Eylüle kadar toplanaraktentürü veya natürel ilaçı yapılır ![]() Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b-) Halkarasında başta basur, fistül (makat yarası), makat yırtılması, iyileşmeyen yaralar ve makat kaşıntısına karşı kulanılır ![]() Çayı: Çayının içilmesi mahzuru olabilir, çünkü hafif zehirlidir ![]() |
![]() |
![]() |
|