Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rambutan, tarihcesi, özellikleri

Rambutan / Rambutan Özellikleri ve Tarihçesi:

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rambutan / Rambutan Özellikleri ve Tarihçesi:



RAMBUTAN
Özellikleri ve Tarihçesi:



Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağaç olup 9 m yüksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur Meyvelerin dış kabuklarının rengi, sarı ile kırmızı arasında değişir ve üzerlerinde uçları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur Kabuğun altındaki meyve eti açık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamayacak kadar sert olduğundan meyve emilmek sureti ile tüketilir Rambutan' ın büyüklüğü bir küçük elma kadar olup, lezzet ve kokusu cinslerine göre tatlı, ekşimsi ve ekşi arasında değişir Bu meyve ağacı, yetişmesi için yağışlı ve homojen bir hava nemi gösteren, yani tamamıyla tropik bir iklim istemektedir Ancak Antalya ili Gazipaşa ilçesinde de rahatça yetiştirilmektedir En tutulan cinslerinde, meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen çekirdekleri olan Rambutan ağaçları, senede biri büyük ve biri ufak olmak üzere iki ürün verirler ve iyi işlenirse her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilir Rambutan genellikle marcottage yöntemiyle üretilir; ancak bununla beraber, tohumdan fidan yetiştirmek ve bunlara göz aşısı yaparak da üretilebilir Dikim aralığı 10 X 10 mdir
Yetiştirildiği Yerler:
Tayland, Malezya, Vietnam ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerinde üretilmektedir
Faydaları:
İçerdiği demir minerali sayesinde vücutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur Demir seviyesi düşük olduğunda kırmızı kan hücreleri yeterince oksijen taşımayacağı için hücrelerimiz düzgün bir şekilde çalışmazlar
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Meyvesi içindeki çekirdeğine yapışıktır Çekirdeğini yemeyiniz Tatlı meyvesini ham olarak yiyebilir, kokteyllerinizde, meyve salatalarınızda, keklerinizde kullanabilirsiniz
Muhafaza Koşulları:
6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri:
100 Gr Rambutan'ın Gıda Değerleri
Water
7804 g
Energy
82 kcal
Energy
343 kj
Protein
065 g
Total lipid (fat)
021 g
Ash
023 g


Carbohydrate, by difference
2087 g
Fiber, total dietary
09 g
Minerals


Calcium, Ca
22 mg
Iron, Fe
035 mg
Magnesium, Mg
7 mg
Phosphorus, P
9 mg
Potassium, K
42 mg
Sodium, Na
11 mg
Zinc, Zn
008 mg
Copper, Cu
0066 mg
Manganese, Mn
0343 mg
Vitamins



Vitamin C, total ascorbic acid
49 mg
Thiamin
0013 mg
Riboflavin
0022 mg
Niacin
1352 mg
Vitamin B-6
0020 mg
Folate, total
8 mcg
Folate, food
8mcg
Vitamin B-12
000 mcg
Vitamin A, IU
3IU
Vitamin A, RAE
0 mcg_RAE
Retinol mcg


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.