Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, faydaları, hakkında, soğanın

Soğanın faydaları hakkında bilgi

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanın faydaları hakkında bilgi



Soğanın faydaları hakkında bilgi

,



Soğanın tadını bilmeyen biri olarak böyle bir konu atacağım aklımın ucundan geçmezdi arkadaşlar

Kokusundan dolayı pek çoğumuzun yanaşmadığı soğan, kanseri önlemede yardımcı


Binlerce yıldan beri soğan ve sarımsak neredeyse tüm yemeklere katılan şifa verici birer sebze olarak kullanılılıyor Salatadan tutun, her çeşit pişirme şeklinde soğan yemeklerimizden eksik edilmiyor


Bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek de, soğanın içindeki cystein maddesinin eczanelerde kuvvetli bir balgam sökücü olarak satılan ve doktorlar tarafından reçete edilen mentopin ve asist gibi ilaçların ana maddesi ile aynıdır Vücudumuzda üretilen çok güçlü bir antioksidan olan GLUTATYON'un üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor Çok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, birçok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hücre içinde nötralize etmektedir


Dünyanın her yerinde soğuk algınlığında, bronşitte ortaya çıkan öksürüğün giderilmesinde soğan, şifa verici olarak yeniyor Çok eskiden beri üşütme, öksürük ve bronşit durumda ezilen bir soğana bir miktar su ve tatlandırıcı olarak da az miktarda bal katılarak ilaç olarak kullanılıyor Ayrıca böcek sokmalarında oluşan şişliklerin üzerine taze kesilmiş soğan dilimleri konması halinde, şişliğin giderilmesinde yardımcı oluyor Ayrıca uyku düzenleyici olduğuna da inanılmaktadır


Soğanın 100 gramında bulunan maddeler:


Kalori değeri

Kuru soğan - taze soğan : 36 kalori - 23 kalori

Protein (gr) : 13 gr

Yağ (gr) : 03 gr

Karbonhidrat : 81 gr

Su : 89 gr

Posa : 2 gr

Potasyum : 157 mg

Kalsiyum : 27 mg

Vitamin C : 10 mg

Folik asit : 54 mg

Vitamin : 03 mg


Kalp-damar hastalıklarını önlemede yardımcı


Her nefes aldığımızda ciğerlerimize yarım litre hava dolar Bunun %207'si oksijendir Oksijen alyuvarlarımıza bağlanır ve kalbe gider Kalp, bu oksijenli kanı tüm hücrelere pompalar Oksijen, hücredeki şekeri yakarak yaşam enerjisinin üretimi sağlar Bu işlem esnasında oksijen moleküllerinin %1-5'i değişime uğrar ve vücut için çok zararlı hale gelir Biz bunlara serbest radikaller diyoruz Bu serbest radikaller, her türlü hastalığın ve de özellikle de kalp-damar hastalıklarının ve kanser çeşitlerinin sebebi sayılıyor Vücudumuzda bunları zararsız hale getiren enzim sistemi vardır Kişinin bu enzim sistemi ne kadar güçlü ise ömrü de o kadar uzun oluyor Serbest radikalleri zararsız hale getiren maddelere antioksidan diyoruz Soğanın içindeki Quercetin adı verilen çok güçlü bir antioksidan vardır


Finlandiya'da uzun süredir yapılan bir bilimsel araştırmada; Quercetin'i içeren soğan ve elmayı daha çok tüketen kişilerde kalp-damar hastalıkları ve kanser ölüm oranları daha düşük bulundu Damar sertliği dolayısıyla kalp-damar hastalıklarına neden olan kötü huylu kolesterol (LDL), serbest radikaller tarafından okside olmadan damar çeperine yapışmıyor Soğandaki Quercetin maddesi kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engellenmesinde yardımcı oluyor


Vücutta hücre içinde üretilen ve Glutatyon adı verilen antioksidanın üretimi için soğan ve sarımsakta bulunan Cystein maddesinin bu yiyeceklerle vücuda girmesi gerekiyor Bu kuvvetli antioksidan, kanserin önlenmesine yardımcı olmaktadır Soğan ve sarımsak, Akdeniz beslenme tarzında çok tüketilmektedir


Sigaranın neden olduğu idrar kesesi kanserinin önlenmesinde yardımcı olur

İdrar kesesi kanserinin başlıca sebeplerinden biri sigara tüketimidir Soğanın içerdiği Quercetin maddesi değişime uğrayarak kesenin iç derisini kanserden koruyucu bir etki yapmaktadır İdrar kesesinde kansere neden olan zehirli maddeler değişime uğramış Quercetin maddesi tarafından emilerek kanser oluşumunu geciktirmekte veya engellemektedir Sigara içenlerin kanserden korunmaları için soğanı ve elmayı düzenli şekilde tüketmeleri tavsiye edilir


Nasıl tüketilmelidir?


Her çeşit pişirme şeklinde yemeklere katılan soğanın faydası vardır Pişirilmeden çiğ ve taze olarak tüketilen soğan çok daha şifa vericidir


Ne kadar tüketilmelidir?


Haftada 3-4 defa yenen ½ soğan kalp-damar hastalıklarından ve kanserden korunmada yardımcı olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.