Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denir, gazeteciyede

Bir Gazeteciye'de Bu Denir Mi?

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Gazeteciye'de Bu Denir Mi?

BİR GAZETECİYE DE BU LAF DENİR Mİ!

"Yazılarınızı hiç kaçırmıyorum! Pardon hangi gazetede yazıyordunuz?"
24 Mayıs 2009 Pazar 14:58

Mehmet Barlas'ın yazısı

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'la röportaj yapmak isteyen dergi muhabiri önce Barlas'a mail gönderdi ardından aradı Ama öyle bir pot kırdı ki akıllara zarar Olayın ayrınıtısını Barlas, bugünkü köşesinde yazdı

Önemli insanlarla yaşamak kolay değildir

Geçenlerde bir e-mail aldımGönderen kişi bir dergi için benimle röportaj yapmak istediğini yazmıştıBu kişi iki gün sonra telefonla da aradı beni

Kendisine röportajı yapması için, bir hafta sonra belirli bir gün ve saate gazeteye gelmesini söyledim

- Hürriyet binasına mı geleceğim, diye sordu

Biraz öfkelenmiştim

- Siz benimle röportaj yapmak istiyorsunuz ama hangi gazetede yazdığımı bilmiyorsunuz Üstelik beni Sabah gazetesine telefon ederek buldunuz

Telefondaki ses şaşkındı:

- Özür dilerim ama röportaj için hangi gazeteye geleceğimi söylemediniz, dedi

Aslında bu tür durumlara alışkınım

İnsanların ve özellikle gazete yazarlarının kendilerini abartarak önemsemelerinin ne kadar gülünç olduğunu defalarca yaşayarak gördüm

Tek kanallı TRT'de Haber Dairesi'ni yönettikten ve sayısız haber-tartışma programı yaptıktan sonra tekrar yazılı basına dönmüş ve o dönemin en yüksek tirajlı gazetesi Günaydın'da köşe yazmaya başlamıştım

Bir akşam bir kuruluşun akşam yemeği davetindeydim Yanımdaki sandalyede TRT'nin üst düzey görevlilerinden biri oturmaktaydı

Meğer bir hayranımmış

Sofra komşum beni överek söze başladı,

- Programlarınızın hiçbirini kaçırmam Yazılarınızı da hayranlıkla okurum, dedi

Sonra sordu:
- Şimdi hangi gazetede yazıyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com