![]() |
Türk Kadınının Yarısı Tatili Bilmiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kadınının Yarısı Tatili Bilmiyor![]() Yüz yüze görüşme metoduyla yapılan 'Kadına Yönelik Şiddet' araştırması sonucu ortaya çıkan sonuçlar ![]() 18 yaşından büyük her 100 kadından 10’u okur-yazar değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 44 yaş üzeri her 100 kadından 20’si okur-yazar değil ![]() YÜZDE 61 ![]() Güneydoğu’da 18 yaş ve üzerindeki kadınların yüzde 28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite mezunu en çok Marmara Bölgesi’nde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye’de kadınların yüzde 61 ![]() ![]() ![]() ![]() 'SEVEREK EVLENDİM' DİYENLER YÜZDE 39 ![]() Evli kadınlarda yaş yükseldikçe görücü usulüyle evlenmiş olanların oranı artıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İlkokul ve daha alt eğitim gruplarında yer alan evli kadınların yüzde 39 ![]() ![]() ![]() Çalışan evli kadınların yüzde 57 ![]() ![]() ![]() ŞEHİRDEN UZAKLAŞTIKÇA GÖRÜCÜ USULÜ ARTIYOR Büyükşehirlerden kentlere ve kırsala doğru gidildikçe görücü usulüyle evlenenlerin oranı artıyor ![]() Marmara, Ege ve Karadeniz’de “Severek evlendim” cevabı genel ortalamanın çok üzerinde ![]() ![]() ![]() ![]() Güneydoğu’daki evliliklerin yüzde 8 ![]() ![]() EVLİLİKLERİN YÜZDE 51 ![]() Evli kadınların yüzde 51 ![]() ![]() Evli kadınların yüzde 7 ![]() ![]() ![]() Büyükşehirlerden kırsala doğru gidildikçe birinci derece akraba evlilikleri artıyor ![]() AKRABA EVLİLİĞİNDE REKOR GÜNEYDOĞU'DA Evli kadınların yüzde 6 ![]() ![]() En az akraba evliliği Ege’de, en fazla Güneydoğu’da ![]() Araştırmaya katılanlara “Aile içinde kendinizi özgür hissediyor musunuz, fikirlerinizi çekinmeden ifade edebiliyor musunuz?” sorusu yöneltildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YARIDAN FAZLASI DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINI BİLMİYOR Türkiye'de kadınının yüzde 37,5’i lokantada yemek yemedi, Yüzde 53’ü hiç doğum günü ya da evlilik yıldönümü kutlamadı, Yüzde 27’si hiç kuaföre gitmedi, Yüzde 46’sı hiç tatil yapmadı, Yüzde 31'i hiç makyaj yapmadı ![]() Kaynak: Milliyet/ Adil Gür |
![]() |
![]() |
|