Bırak Rabbinle Aranda Bir Kapı Açık Kalsın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bırak Rabbinle Aranda Bir Kapı Açık KalsınEski zamanlarda bir zat, seyahati sirasinda çok ilginç bir olaya sahid olur ![]() Çölde, eskiyalarin bir kervana saldirdigini ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan ![]() ![]() Biraz sonra bakar ki, soygun yapaneskiyalarin reisi bir kenarda abdest alip, namaza duruyor ![]() ![]() Adam hayretlerdedir Dayanamaz, namazdan sonra yanina varir ve sorar ona : “Merak ve hayretler içindeyim” der ![]() yaptigin is zalimce ve haram ![]() Günahlar içindesin![]() ![]() Sonra da kalkip, o yaptiklarini men’edenin huzuruna variyorsun! Bu nasil iştir?” Yani bu ne perhiz bu ne lahana tursusuhesabi eskiyalarin reisi olabildigince hüzünlü, su ilginc ve ibretli cevabi verir: “ Ey yolcu! Ben yillardir seytana ve ayatici benligime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapi varsa, 99 unu kapattim istiyorum ki hiç hic degilse BIR KAPI AÇIK KALSIN!” Aradan zaman geçer, o zatin yolu, nasib olur Kabe’ye düser ![]() ![]() Tavaf esnasinda bir de bakar ki, yillardir hiç unutamadigi o eskiya reisi de orada! ![]() Kabe’ye sarilmis, husu ile dua etmekte, hickiriklarla aglamaktadir ![]() ![]() ![]() Yine hayretlerdedir o zat ![]() ![]() Yanina varir selamlar onu, kendini tanitirir ve sorar; “Oradan buraya ![]() ![]() Nasil oldu bu is? Nedir bunun hikmeti?”Tebessüm eder tövbekar adam ve isil isil gözleri, boynu bükük der ki ; “Sana demistim ya hani; Hiç degilse BIR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda ![]() ![]() Iste ben, tüm acizligim ve samimiyetimle o kapiyi hep açik tuttum ![]() Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapilari aciverdi, Onun atasina hudud mu var ![]() |
|
|
|