Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyoğrafisi, demirtaş, hayatı, kimdir, muhteber

Muhteber Demirtaş Kimdir, Muhteber Demirtaş Hayatı, Muhteber Demirtaş Biyoğrafisi

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhteber Demirtaş Kimdir, Muhteber Demirtaş Hayatı, Muhteber Demirtaş Biyoğrafisi

Muhteber Demirtaş, (d 1952, Ordu) Türk ressam ve Sanat Eğitimcisi

1971 yılında İstanbul İlköğretmen Okulu resim seminerinden mezun olduktan sonra 4 yıl süre ile sınıf öğretmenliği yaptı 1980 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nü bitirdi 1988 Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Bölümü Resim Ana Sanat Dalı’nda lisans tamamladı

Değişik illerin ortaokul ve liselerinde Sanat eğitimciliği görevinde bulundu 1971 yılında açtığı ilk kişisel resim sergisinden sonra aralıklarla kişisel sergi açan Muhteber Demirtaş'ın 2007 ekim ayındaki İş Sanat İzmir galerisindeki resim sergisi ile 12 kişisel sergi açmış bulunuyor

Halen Ankara'da kendi atölyelerinde eşi Yusuf Demirtaş'la birlikte resim çalışmalarına devam ediyor

Sergileri

* 1971 İstanbul İlköğretmen Okulu / Ankara
* 1989 Türk - İng Kültür Derneği / Ankara
* 1990 Türk - İng Kültür Derneği / Ankara
* 1996 Ziraat Kültür Merkezi Sanat Galerisi / Ankara
* 1997 Akbank Sanat Galerisi / Bursa
* 1998 Sevgi Sanat Galerisi / Ankara
* 1998 Ankara Yapı Meslek Lisesi / Ankara
* 1999 Gözde Sanat Galerisi / Ankara
* 2001 Gözde Sanat Galerisi / Ankara
* 2002 Resim Heykel Müzesi / İzmir
* 2003 Gözde Sanat Galerisi / Ankara
* 2007 İş Sanat Galerisi /İzmir

trwikipediaorg/wiki/Muhteber_Demirtaş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com