04-13-2007
|
|
suskun
|
Sevgili Dostum....
Sevgili dostum
Aşka sadık olmak Aşkına, sözüne sadık olmak Düşün ki insanı, tüm bildiğini doğarken unutmuş Bir ummana düşmüş ki karanlıklarla, yılanla çıyanla dolu Yolun çok dikenli olduğu haber verilmiş ezelden Sadakat deneniyor İnsan nasıl çizecek yolunu? Dimdik mi duracak, yamuk mu? Durması gereken yerde, durması gerektiği gibi mi duracak?
Bir sevdanın ispatı gibi bu hayat Sıddıklardan olabilmenin mücadelesi ahdini unutturmaya çalışan tüm yalanlara, tüm oyunlara, tüm hilelere karşı Dosdoğru yürüyebilmenin savaşı dosdoğru yol üzere O'nun habibinin, billur gözyaşları bu yüzden süzülmemiş miydi nurlu sakalına Saff suresinin ilk beş ayetini okuduktan sonra? Sormuştu Beni Kinde kabilesinden gelenler: Bu göz yaşları seni gönderenden korktuğun için midir? Şöyle dedi habibullah : “Beni korkutan, ağlatan Allah'ın beni kılıcın ağzı gibi ince ve
keskin olan dosdoğru bir yol üzere göndermiş olmasıdır ki ondan azıcık eğrilsem helak olurum ”
Sevgili dostum
O ki Allah'ın habibiydi O'na cennet müjdelenmişti Melekler ona gıpta ederlerdi de o yine de dosdoğru yol üzere kalamamaktan endişe ediyordu Ya biz dostum, ya biz? Böylesine O'nsuz, yetim kalmışken, bu kadar zayıf düşmüşken, biz neden durmadan ağlayarak nida etmiyoruz Rabbimize pişmanlık ve haşyet içinde
Yari razı edebilmek olmalı tek sevdamız bizim Gerisi boş, gerisi yalan Her şey O'na ulaşmak için bir vesile bize Mal, evlat, zeka bizi eğer ona yaklaştıracaksa muteber uzaklaştıracaksa kıymetsiz Canını ve malını cennete karşı satmak ne güzel, ne karlı bir alışveriş
Bir yolcu gibi olmalıyız dostum bu dünyada Menzilini bilen bir yolcu Nereden geldiğini ve nereye gideceğini, ne yaptığını, niçin yaptığını bilen bir yolcu Yolcu ki varacağı yere varmakta acele eder, varacağı yerin hayalini kurar, yol üstündeki ota çöpe bakmaz oyalanmaz, sahiplenmez
Sevgili dostum
İnsan doğarken unutmuş tüm bildiğini, sözünü Tüm umuduysa pişmanlıkların çaresiz kaldığı güne kadar hatırlamak farkında olabilmek garip bir yolcu olduğunun Bu yol belki bir yar kadar sarp, yokuş, tehlikeli ve zorlu Fakat ecri de bu yüzden bu kadar büyük
Sevgili dostum
Yar'in yoluna yoldaş olur musun bu biçare dostunla
Yüreğimden tutunup sıkıca yare giden yara atlar mısın benimle?