![]() |
Kaliteli sir ağda nasıl anlaşılır, Kartuş Ağda, Kısacası kaliteli bir sir ağda, Konse |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaliteli sir ağda nasıl anlaşılır, Kartuş Ağda, Kısacası kaliteli bir sir ağda, KonseKaliteli sir ağda nasıl anlaşılır? ![]() Sir ağda çam ağaçlarından toplanan reçinelerin, bitkisel maddeler ve yağlar ile karıştırılarak bir takım işlemlerden geçmesi ile elde edilen doğal ağdadır ![]() Reçinenin sir ağdaya dönüşmesi 1 ![]() ![]() Collofonium daha çok tutkal ve sanayide kullanılmaktadır ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Uzak doğuda üretilen Glyceryl Rosinate ile Avrupa da üretilen Glyceryl Rosinate arasında sir ağdanın en önemli özelliği olan viscosite (yapışkanlık oranı) ön plana çıkar ![]() ![]() Glyceryl Rosinate ilaç ve sakız sanayinde kullanılabilecek kadar kaliteli bir hammaddedir ![]() Bu genel tanımlama kartuş ve konserve ağdalar için geçerlidir Konserve Ağda ![]() Konserve ağdanın sürülmesi spatula yardımıyla yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Kartuş Ağda ![]() Ancak kartuş ağdalar vücuda bir film şeridi gibi sürülmesi için Cera Alba(balmumu) ve Cera Microcristallina kullanılması şarttır ![]() ![]() Kaliteli balmumu kullanılmayan kartuş ağdalarda vücuda sürülen film şeridinde ufak boşluklar oluşabileceğinden sir ağda yapılan bölgelerde kıl kırılması gibi problemlere neden olabilir ![]() Kartuş Plastiği Kartuş ağdanın içeriği haricinde dışında bulunan plastiğin ve kapak yapısının hammaddenin de kaliteli plastikten yapılması gerekmektedir ![]() ![]() Kısacası kaliteli bir sir ağda; 1-Kolay ve ince sürülür ![]() 2-Ciltte hemen donmaz ![]() 3-Cilde değil tüye yapışır ![]() 4-Kılı kırmaz ![]() 5- Sürdüğümüz yere hiç boşluk bırakmadan bir tabaka halinde sürülür ![]() 6-Ağda bezini çektikten sonra cildi tahriş etmez ![]() Daha fazla bilgi için Tanaçan’ın merkezinde verilen sertifikalı eğitim programına katılabilirsiniz ![]() Sir ağda alırken nelere dikkat edilmeli? √ Sir ağda çeşidine karar verirken bölge hassasiyetine dikkat etmemiz gerekir ![]() √ Sir ağdalar içerdikleri pudra miktarına göre pudrasız, az(ince) pudralı, çok (kalın) pudralı olmak üzere 3 çeşittir ![]() √ Bölge hassasiyet derecesine göre pudralı ağdalar tercih edilmelidir ![]() ![]() Ağda uygulanacak bölgenin düz veya kıvrımlı olmasına göre de kartuş sistem veya konserve sistem tercih edilir ![]() ![]() Kartuş sistemde uygulanacak bölgenin kıvrımına, darlığına göre bıyık, kaş üstü bölgeleri için mini başlık, yüz, bikini bölgesinde ise küçük başlık tercih edilmelidir ![]() Bu noktalara dikkat ettikten sonra renk ve koku olarak beğendiğiniz sir ağdayı kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|