Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akıl, bedenim, burcu, düşünce, kaplan

Akıl Ve Ben- Düşünce Ve Bedenim / Burcu Kaplan

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akıl Ve Ben- Düşünce Ve Bedenim / Burcu Kaplan

Beden mi beni ben yapan yoksa zihin mi?

Yoksa ben miyim ona yalan söyleyen zihnim mi?

Ben mi aldandım yoksa bedenim mi?

Bedenim mi tatminkar yoksa ruhum mu?

Ne oldu da, bedenim zihnimden uzaklaştı?

Hangi sebeple bilincim beni terk etti?

Kimdi? Nasıl bir şeydi? Nedendi?

Oysaki bedenim zihnimi, düşüncemi…

Ruhum da tüm benliğimi ve hareketlerimi izler…

Haniiiii?

Derler ya;
- ‘ Ne düşünürsen onu yaşarsın

- ‘ Düşündüğün yüzüne yansıyor

- ‘Mimiklerin ve yüz ifaden yapıp ettiklerinle örtüsüyor

- ’ Belli ettiğin farklı yaptığın farklı!’

Gibi bir çok ifade kullanılır Hepsinin üstünde durduğu bir nokta vardır Ne düşünürsek onu yaşarız Yani aklımdan ne geçtiyse saklamaya çalissam da o aynen ayyuka çikar Gizleme gibi bir şey mümkün değildir Neden mi? Çünkü beden ve zihin birbirini takip eder Müthiş bir uyum içindedir Birbirlerinden ayrılma süreçleri ta ki toprağa kadar

Bu ayrılmaz ikiliyi bağımsız yapmaya ayırmaya çalisinca da işler karışır Adamın zihni farklı söyler, mimikleri farklı söyler Yaptıkları bi farklı söyler İşte uyumsuz dediğimiz, garip dediğimiz ya da bir anlam veremediğimiz kişilikler ortaya çikar
Mutlaka hepimizin başina gelmiştir bu durum
Düşündüklerimizi, heyecanımızı ya da öfkemizi gizlemek isteriz Her şey normalmiş gibi davranmaya çalisiriz ama elimiz faklı oynar, yüzümüz bi farklı Hiç yokken kızarırız Neden mi? Çünkü zihnimde düşüncem de heyecan vardır, öfke veya üzüntü vardır İşte zihnim, bilincim farklı söyler Ben farklı oynarım

Bedeni zihinden ayırmak mümkün değildir Yukarıda da söylediğimiz gibi, bunu ayırmaya çalismak çogunlukla bizi farklı göstermektedir Çevremize uyumsuz davranışlar sergileyebiliriz elimizde olmadan

Bir olay karşisında eğer zihnim aldanıyorsa, bedenim de aldanır Uygun tepkileri gösterir ve o an bedenim ne yaşayacaksa yaşamaya başlar

Bilincim,düşüncem ve becerilerim beni terk etmez Onlar aynen duruyorlardır Ancak ben kullanmayı reddederim İşte o zaman terk edildim diyebilirim Sadece reddettiğim halde

Bedenim zihnimi takip eder Düşüncem beni şekillendirir Ne düşünüyorsam onu yaşarım Ne düşünüyorsam onu oynarım Aklımdan ne geçiyorsa, ruhumdan ne geçiyorsa vücudum ve mimiklerim de ona uyum sağlar

Kısacası Bedenim, zihnimin uzantısıdır

Burcu Kaplan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com