![]() |
Akıl Ve Ben- Düşünce Ve Bedenim / Burcu Kaplan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akıl Ve Ben- Düşünce Ve Bedenim / Burcu KaplanBeden mi beni ben yapan yoksa zihin mi? Yoksa ben miyim ona yalan söyleyen zihnim mi? Ben mi aldandım yoksa bedenim mi? Bedenim mi tatminkar yoksa ruhum mu? Ne oldu da, bedenim zihnimden uzaklaştı? Hangi sebeple bilincim beni terk etti? Kimdi? Nasıl bir şeydi? Nedendi? Oysaki bedenim zihnimi, düşüncemi… Ruhum da tüm benliğimi ve hareketlerimi izler… Haniiiii? Derler ya; - ‘ Ne düşünürsen onu yaşarsın ![]() - ‘ Düşündüğün yüzüne yansıyor ![]() - ‘Mimiklerin ve yüz ifaden yapıp ettiklerinle örtüsüyor ![]() - ’ Belli ettiğin farklı yaptığın farklı!’ Gibi bir çok ifade kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ayrılmaz ikiliyi bağımsız yapmaya ayırmaya çalisinca da işler karışır ![]() ![]() ![]() ![]() Mutlaka hepimizin başina gelmiştir bu durum ![]() Düşündüklerimizi, heyecanımızı ya da öfkemizi gizlemek isteriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedeni zihinden ayırmak mümkün değildir ![]() ![]() ![]() Bir olay karşisında eğer zihnim aldanıyorsa, bedenim de aldanır ![]() ![]() Bilincim,düşüncem ve becerilerim beni terk etmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedenim zihnimi takip eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kısacası Bedenim, zihnimin uzantısıdır ![]() Burcu Kaplan |
![]() |
![]() |
|